Big Dez

29 maart 2013 - 27 maart 2013, om 22:00, Bluescafé

Door Redactie

www.bluescafe.nl

Deze Franse formatie opgericht in1996 inParijs rondom de Fransman Phil Fernandez heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als een band van internationale allure. Vanaf 2001 kwam de carrière van de Fransman in een stroomversnelling toen hij als sideman aan de slag ging in Amerika bij o.a. Mike Cross en Uncle John Turner.
De samenwerking met tal van Texaanse artiesten resulteerde in een trip naar Austin voor de opname van zijn eerste album ‘Sail On Blues’. In drie dagen tijd werd het debuutalbum opgenomen.

Het bleek een prima entree voor tal van grote Europese festivals. In 2004 reist de band
opnieuw naar Austin-Texas voor de opname van het tweede album ‘Night After Night’.  Ook voor het derde album de oversteek naar Jamestown in Texas gemaakt om ‘You Can Smile’ op te nemen en in te mixen.
Een album dat doorspekt  is van Texaanse invloeden, waarbij ook vlagen van soul, jazz en met name funk in het repertoire is verweven.. Na het 4e album “Late Live” verscheen in 2011 hun nieuwste (5e) album “Lazy Star” die deze keer in zijn geheel in het thuisland Frankrijk opgenomen.

Was het  album ‘Night After Night’. nog  keeurig verpakt in een opvallend kleurige hoesje,  “Lazy Sstar heeft als hoesje een wel heel bijzondere dame op het hoesje (zie ook de Poster).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?