Bijeenkomst over het Centraal Beheer Complex

14 mei 2019, van 20:00 tot 22:00

Door Redactie

Benieuwd wat er gaat gebeuren met het voormalig Centraal Beheer Complex? Dan kan je komende dinsdag, 14 mei, om 20.00 uur terecht in het ACEC-gebouw aan de Roggestraat 44. Daar wordt namelijk ‘de nieuwe Apeldoornse Skyline in het Hertzberger Parc’ gepresenteerd.

Architectuurcentrum Bouwhuis houdt samen met Meet-up 055 deze avond over de transformatie van het monumentale Centraal Beheercomplex waarin de ontwikkelaar Barry Storm van Certitude Capital, de architecten Laurens Jan ten Kate van Architectenbureau Herman Hertzberger (AHH) en landschapsarchitect Martin Knuijt van OKRA uiteenzetten hoe de nieuwe levensfase van dit complex eruit gaat zien.

Na de presentaties van een aantal proefwoningen in het beroemde kubusgebouw, de nieuwe hoogbouw en het uitbreidende landschap waarin zowel het kubuscomplex als de hoogbouw ingepast worden, volgt het debat met het publiek over wat het effect zal zijn op de omgeving en welke implicaties het heeft voor de binnenstad van Apeldoorn.

Een belangrijke vraagstelling is of deze duurzame integrale aanpak van stedenbouw, landschap en verdichting de omgevingskwaliteit vergroot en daarmee als opmaat kan worden beschouwd voor meerdere ruimtelijke ontwikkelingen in Apeldoorn. Je bent van harte welkom.

In verband met verwachte grote opkomst, verzoekt de organisatie om wel even aan te melden via deze website.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?