Bijeenkomst SMC055 op 14 oktober in het teken van Duurzaamheid

14 oktober 2013 - 3 oktober 2013, om 20:00, ACEC, Gigant, CODA, Markant, JT Bioscopen en Orpheus

Door SMC055

SMC055

Duurzaamheid leeft in Nederland. Niet voor niets is het op 10 oktober al voor de 5e keer de Nationale Dag van de Duurzaamheid. De organisatie van de Social Media Club Apeldoorn (SMC055) sluit zich hierbij aan door de bijeenkomst van 14 oktober aan dit thema te wijden.
Twee sprekers zullen elk vanuit een verschillende invalshoek hun visie geven op Duurzaamheid en Social Media. De bijeenkomst wordt wederom gehouden in het ACEC-gebouw in Apeldoorn.

Eric Mieras
Eric Mieras heeft als interim marketing manager veel bedrijven ondersteund bij het vermarkten van ‘disruptive changes’, zoals nieuwe technologie, innovaties en andere marktontwikkelingen. De laatste jaren met een focus op social business en duurzaamheid. Daarnaast is hij als ondernemer actief met een start-up: claysus. Dit is een social business platform dat bedrijven helpt om hun ecosysteem (leveranciers, klanten, medewerkers maar ook andere stakeholders) te activeren. Daarmee vergroten zij hun positieve impact en realiseren zij hun duurzame doelstellingen. In zijn presentatie bij SMC055 laat Mieras zien op welke manieren Sociale Media en Duurzaamheid elkaar kunnen versterken en geeft hij concrete tips die direct toepasbaar zijn.

Ieteke Schouten
Met Peerby leen je eenvoudig spullen van je buren. Via de website of de app laat je je buren weten waarnaar je op zoek bent. Dit rondvragen maakt Peerby uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in contact komt met iemand die je kan helpen. Zo is Peerby goed voor je portemonnee, bevordert het de sociale contacten in de buurt en draagt het bij aan de vermindering van consumptie. Sinds de launch van Peerby in september 2012 groeit het aantal leden en Peerbydeals exponentieel. Op dit moment telt Peerby 15.000 leden en ontstaan er buiten Nederland communities in Berlijn, Londen, Spanje en de Verenigde Staten. Ieteke Schouten is hoofd communicatie bij Peerby. In haar presentatie gaat ze in op de trends achter Peerby: een nieuw soort saamhorigheid, de grondstoffencrisis, economische crisis en technologie spelen hierbij een belangrijke rol. Ook legt Schouten uit welke sociale media worden gebruikt en op welke manier deze worden ingezet.

Aanmelden
Kaarten voor deze bijeenkomst zijn vanaf 3 oktober (gratis) beschikbaar via www.smcapeldoorn.nl. De bijeenkomst zal via twitter te volgen zijn via #SMC055. Daarnaast kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven via twitter (@SMC055) en facebook (social media club Apeldoorn).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?