Bijzondere locaties opgenomen in het programma Open Monumentendagen

10 september 2016 - 11 september 2016, om 09:30, Voormalige Stationsgebouw, Stationsplein 8, Apeldoorn

Door Agenda

De landelijke Open Monumentendagen hebben zoals altijd plaats in het tweede weekend van september. Dit jaar zijn op zaterdag 10 en zondag 11 september tal van locaties te bezichtigen die passen bij het centrale thema: Iconen & Symbolen. De BankGiro Loterij steunt vanaf dit jaar dit jaarlijks terugkerende evenement dat om die reden de naam BankGiro Loterij Open Monumentendag krijgt. Uiteraard is op 10 en 11 september ook in Apeldoorn een boeiend programma rond dit thema samengesteld. Alle activiteiten zijn opgenomen in het programmaboekje dat te downloaden is via www.monumentendagenapeldoorn.nl. Wilt u liever een gedrukt exemplaar, dan kunt u dit bij verschillende locaties in Apeldoorn en omgeving gratis afhalen.

Van het Centraal Beheer complex tot christelijke, joodse en islamitische geloofshuizen, het Rietveldhuis en de voormalige School voor Kleuterleidsters: de diversiteit aan deelnemende locaties is groot dit jaar. Naast een bezoek aan ruim twintig opengestelde locaties, kunnen geïnteresseerden ook deelnemen aan wandel- en fietstochten en luisteren naar verhalen die door het Vertelgenootschap Apeldoorn verteld worden. Uitgebreide informatie over onder andere het programma, de locaties en tijden is te vinden op
www.monumentendagenapeldoorn.nl; hier kunt u ook het programmaboekje downloaden. Wie liever een gedrukt exemplaar heeft, kan dit gratis afhalen in de hal van het gemeentehuis, bij alle CODA vestigingen en bij verschillende boek- en tijdschriftenwinkels in Apeldoorn en op verschillende locaties in de dorpen. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, volg ons dan via Twitter (@OMD055), Facebook (openmonumentendag.apeldoorn) en de media.

Opening en bekendmaking winnaar fotowedstijd Apeldoornse iconen en symbolen
De ‘aftrap’ voor deze 30e editie van de Open Monumentendagen heeft plaats op zaterdag 10 september om 9.30 uur in het voormalige stationsgebouw aan het Stationsplein 8 in Apeldoorn. Als officiële openingshandeling onthult wethouder Nathan Stukker de winnende foto van de fotowedstrijd die in samenwerking met Stichting Apeldoorn Fotostad georganiseerd is. Het onderwerp voor deze wedstrijd is Apeldoornse iconen en symbolen. Na de bekendmaking van de winnaar zijn ook andere inzendingen op de verdieping van het stationsgebouw te bekijken en kunnen de deelnemende locaties bezocht worden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?