Bijzondere muzikale middag met SPMA met link naar de tentoonstelling Beauty of the Battle

15 december 2018, van 14:00 tot 15:00, Coda Museum

Door Agenda

SPMA

De laatste middag van dit jaar wordt een bijzondere – niet alleen omdat naast muziek ook een gedicht te horen is, maar ook omdat aangehaakt wordt bij  de tentoontelling Beauty of the Battle.

Docenten en leerlingen van SPMA (Samenwerkende Particuliere Muziekdocenten Apeldoorn) verzorgen 15 december een bijzonder miniconcert in CODA Museum. Er is muziek in kerstsfeer, zoals de vredige Pastorale van Corelli, maar er is ook muziek waarin de uitzichtloosheid van bepaalde situaties te horen is, zoals Piazzolla, Khatchaturian of Sjostakovitsj. De middag wordt geopend met een gedicht uit Les Fleurs du mal van Baudelaire. Een gedicht dat als muziek kan klinken, maar ook verontrust. Met dit bijzondere programma haakt SPMA aan bij het verhaal dat de tentoonstelling Beauty of the Battle vertelt en waarin de grenzen worden verkend van haat en liefde, van gevaar en schoonheid.

De muzikanten vormen deze middag een gemengd gezelschap van alle leeftijden en dat maakt dit miniconcert geschikt voor alle generaties. Ze brengen muziek ten gehore op viool, dwarsfluit en saxofoon, waarbij een speciale rol is weggelegd voor de mooie vleugel die in CODA Museum staat. De middag begint zoals altijd om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. Wil je hierbij aanwezig zijn, meld je dan voor aanvang bij de balie in CODA Museum.

SPMA  verzorgt meerdere keren per jaar muzikale middagen in CODA. Deze middagen zijn vooral bedoeld om geïnteresseerden op een informele manier kennis te laten maken met SPMA, de betrokken muziekdocenten en de instrumenten waarop lesgegeven wordt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?