Bijzondere premières in Gigant

30 maart 2015 - 31 maart 2015, om 20:15, Gigant

Door Agenda

Aankomende week draait Gigant weer twee premières. Eén daarvan is onderdeel van Boek & Film, Suite Française. De ander is Nederlands grootste première ooit, namelijk Bloed, Zweet en Tranen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant of via www.gigant.nl

Bloed, Zweet & Tranen

Maandag 30 maart vindt de grootste landelijke première in Nederland ooit plaats. De film Bloed, Zweet en Tranen draait op deze dag voor het eerst en gaat donderdag 2 april officieel in première. Dé film over volksheld André Hazes zal landelijk feestelijk worden ingeleid en hierbij kan Gigant niet achterblijven. De film draait om 21:30 uur en vanaf 20:15 uur nemen De Reizende Barmannen het Gigant café over met bier, bitterballen en Nederlandstalige muziek. Een ode aan Hazes.

Boek & Film

Dinsdag 31 maart is er weer een editie van Boek & Film in samenwerking met CODA. Filmdocent Harry Peters zal de film inleiden. Dit keer met de film Suite Française in voorpremière. De film speelt zich af in de oorlog, 1940. Een Duitse officier (Matthias Schoenaerts) zoekt onderdak en trekt in bij Lucile (Michelle Williams). Eerst probeert ze hem te negeren, maar langzamerhand begint ze wat voor hem te voelen.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Irène Némirovsky. Ze schreef het ten tijde van de oorlog en 56 jaar nadat ze werd afgevoerd naar Auschwitz, werd het ontdekt door dochters.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?