“Billy” Regiedebuut van Theo Maassen + Q&A

11 januari 2018, van 20:00 tot 22:00, Theaterzaal Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, € 9,00

Door Agenda

Vanaf 11 januari vertoont Gigant ‘BILLY’, het regiedebuut van acteur, cabaretier en nu dus ook regisseur Theo Maassen. Theo Maassen is bij deze voorstelling aanwezig voor een uitgebreide Q&A met het publiek.

De deuren van de filmzaal gaan op 11 januari om 20:00 open. Kaarten voor de film + Q&A kosten €9,-/€7,- voor Vrienden van Gigant.

Over de film:
Buikspreker Gerard (Bruno Vanden Broecke) vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al tien jaar een immens populair theaterduo. Ze trekken volle zalen, op het podium zijn ze een geoliede machine alleen achter de schermen botert het wat minder tussen Gerard en Billy. Billy heeft Gerard in die jaren niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar heeft het ook buiten het theater inmiddels geheel voor het zeggen: Billy bepaalt in alle opzichten Gerards leven. Gerard is de lol in het optreden kwijtgeraakt en als hij heel eerlijk is ook de lol in het leven. Wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel (Christine de Boer), maar Billy op hetzelfde moment als een blok valt voor de supersexy voetbalvrouw Belinda (Ellen Parren), beseft Gerard dat het echt de hoogste tijd wordt dat hij zijn leven weer in eigen hand neemt. Daar is Billy het echter totaal niet mee eens.

Theo Maassen over Billy:
“Geweldig dat Billy in de bioscoop komt. Geen betere plek om een komedie als deze te bekijken. Ik heb er met enorm veel plezier aan gewerkt en ben zelf nogal enthousiast. Ik denk dat ik er in geslaagd ben er een echt Theo Maassen-verhaal van te maken: grappig en tragisch tegelijk, bot en subtiel, grof en fijngevoelig. Een film over een ‘beautiful loser’ die knokt voor wat hij waard is.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?