Binnenkort in het ACEC: “Apeldoorn zet de toon”

11 juli 2014 - 25 augustus 2014, om 18:30, ACEC

Door StrangeArt

StrangeArt

Inmiddels vaste prik, in de zomer verzorgt David Levie, kunstredacteur van “De Stentor” een tentoonstelling in het ACEC. Het is al weer de derde editie van een expositie met Apeldoornse kunstenaars. Na “De Verbeelding van Apeldoorn” en “Apeldoorn Geeft zich Bloot”, draait alles deze keer om muziek. Vandaar de titel “Apeldoorn zet de toon”. Een twintigtal beeldende kunstenaars, fotografen en ontwerpers exposeren hun werk tussen 11 juli en 25 augustus. De opening door oud-burgemeester Hans Esmeijer is vrijdagavond 11 juli om 18.30. Er is – zoals gewoonlijk een buffet (streekgerechten) en uiteraard is er ook muziek.

Een belangrijke muzikale rol is weggelegd voor het NJO, een orkest dat ACEC in het programma van de Muziekzomer heeft opgenomen.

ACEC en de Stentor bieden jong talent graag een podium. Zo zijn Klaas Jonkman en Devon Buitenhuis (kunstacademie) met hun werk van de partij, evenals de talentvolle fijnschilder Amy Blom, die les krijgt van haar vader, de schilder Kees Blom. Ook sommige beeldende kunstenaars van de stichting Ateliers Apeldoorn zijn uitgenodigd: Martha Waijop, Adriëtte Reijniers, Theo Semeijn, Ron van der Werf, Rob Weddepohl, en Karla Kassenaar. Design komt van Liesbeth Rommers (sieraden) en Andrea Tamaela (tassen). Instrumentenbouwer Hans de Louter beweegt zich in de twilightzone van ambacht en design. Van hem is onder meer een met paarlemoer ingelegde gitaar te zien. Karla Kassenaar is als ambassadrice van papierfabriek de Middelste Molen (Loenen) aan een kleurrijke uitdaging met dik handgeschept papier begonnen. Beelden komen van Barbara Pijnappel uit Wenum Wiesel.

Hapje mee eten? Reserveer bij gerrit@steenbergen.cc. Voor het luttele bedrag van 10 euro krijgt u heerlijk eten (ik spreek uit eigen ervaring, maandelijks eet ik mee, lekker en met goed gezelschap over van alles kouten)

De Foto: Hans de Louter,bezig met een zelf te bouwen gitaar.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?