Blind Lemon Bluescafé

15 april 2017, om 22:00, Bluescafé, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn

Door Agenda

Blind Lemon, voluit – Blind Lemon Blues & Soul, staat garant voor scheurende mondharmonica en hammond solo’s, zwoel gitaar geweld en vier stemmen welke hun diepste soul en blues gevoel middels hun muziek verwoorden.

Blues and Soul
De naam verwijst met een knipoog naar Blind Lemon Jefferson, die begin 1900 een toonaangevende blueszanger was en grote invloed heeft gehad op de bluesmuziek. De band beperkt zich echter niet tot deze oer-blues, maar speelt “alles” wat daarna gemaakt is. Het repertoire gaat van Etta James, Aretha Franklin tot Matt Scofield en John Mayer. Geen enkele blues-solo of vocale soul uithaal wordt uit de weg gegaan. Dit zowel semi-akoestisch als versterkt.

Portfolio
Het afgelopen seizoen hebben de leden van Blind Lemon niet stil gezeten. Deze zomer speelden zij o.a. voor het eerst in het Blues Café Apeldoorn maar ook Stadsbrouwerij Wittenburg in Zevenaar, Festival de Kaaij Nijmegen, tweemaal in De Muse in Malden. In oktober was het radiodebuut bij Radio N1 Nijmegen. Naast deze en vele andere optredens werden in eigen beheer verschillende eigen tracks opgenomen.

The Team
De samenstelling van de band is al even divers als het repertoire. De leden van Blind Lemon hebben hun sporen in de muziek verdiend in allerlei bandjes. Hier speelden zij van pop, rock tot Nederlandse smartlappen. Begin 2014 kwamen zij elkaar tegen en besloten zij terug te keren tot hun favoriete muziek: Soul & Blues. Door hun verschillende achtergrond en inbreng is Blind Lemon uitgegroeid tot een verrassende ‘citrus’-frisse bluesband.

De vier leden van de band zijn: Hubèrt van Hees op drums, Roland Kok op bas, de (drieëntwintigjarige!) Britt Litjens op toetsen en Walter van der Hoeven op gitaar. Alle vier de bandleden zingen en nemen verschillende nummers voor hun rekening. Een band dus die je gezien en gehoord moet hebben!

Beluister en volg Blind Lemon Blues and Soul via ​ ​​
Soundcloud: https://soundcloud.com/blind-lemon-blues-soul
​​Facebook: https://www.facebook.com/blindlemonbluesandsoul

Aanvang 22.00; toegang vrij

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?