Bloeiend: gratis cultureel festival voor het hele gezin

27 augustus 2017, van 12:00 tot 17:00, Gigant, Cultuurplein, Apeldoorn

Door Agenda

Op zondag 27 augustus viert GIGANT, markant in cultuur de start van haar nieuwe seizoen met ‘Bloeiend’, onderdeel van het gratis cultureel festival ‘Cultuur Kwartier Open’ voor alle Apeldoorners. Tussen 12.00 en 17.00 uur is er rondom GIGANT op het Cultuurplein (tussen Gigant en CODA) heel veel te zien en te beleven op het gebied van muziek, dans, art, theater, circus.

Naast een line up aan muziek optredens, groot en klein is er op deze dag nog veel meer te beleven. Er kunnen verschillende muziekinstrumenten uitgeprobeerd worden door jong en oud. De creatieve bezoekers kunnen stempels maken of je eigen portret laten tekenen door tekendocente Margreet Heinen. In de Theatertipi zijn er korte theatervoorstellingen te zien en misschien ontpop jij je wel tot een echte acteur of actrice tijdens de workshop ‘Meespeeltheater’. Wil je het iets actiever? Volg dan een swingende workshop Afrodance of leer op een circusbal lopen! Het OpenArtlab heeft een hele bijzondere Robot waarmee je op basis van je geboortedatum een tekening maakt.

StreetArt Apeldoorn presenteert onder andere ‘De Ereprijs’ met zangeres Vera Westra & rappers. Er wordt een 3d Painting op de grond gemaakt en je ziet een Graffiti artist aan het werk. Producers strijden tijdens de beatmakers battle voor de beste beat!

Op diverse plekken in de stad zal er iets te horen of te zien zijn van het festival! Een tipje van de sluier; In de Oranjerie zal het Apeldoorns Jeugdorkest en het Jeugdorkest een voorstelling verzorgen.

Kun je niet wachten? Begin je ochtend dan met Ontbijt & Film! Het ontbijtbuffet is vanaf 10.00 uur, om 11.00 uur starten de films “Buena Vista Social Club: Adios” en “Tulip Fever”. Gedurende deze festival dag kunnen de andere films voor maar € 5,- worden bezocht. Na afloop van het festival is er om 17.00 uur de voorpremière van The Beguiled ook voor maar €5,- te bekijken.

Het volledige programma met tijden zal vanaf half augustus te vinden zijn op gigant.nl/bloeiend.

Cultuurkwartier Open – een oase van cultuur
Bloeiend is onderdeel van Cultuurkwartier Open, het festival dat georganiseerd wordt door ACEC, CODA en Gigant, markant in cultuur. Het Cultuurkwartier opent deze zaterdag het culturele seizoen met een heerlijke dag vol leuke activiteiten, fijne muziek, lekker eten en drinken. Bij CODA is er een markt waarbij doen, beleven en ervaren centraal staan. Het ACEC opent op deze dag om 17.00 uur twee tentoonstellingen. Galerie Ebbbers uit Kranenburg met een selectie van grafiek en schilderijen van onder andere Richard Schur. Daarnaast wordt er een overzicht van de jonge Apeldoornse fotograaf Sven Scholten tentoon gesteld.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?