Bloeiend, kom tot bloei met kunst & cultuur

1 september 2019, van 13:00 tot 17:00, Van Reekumplein, Toegang gratis

Door Redactie

Gratis cultureel festival voor het hele gezin

GIGANT, CODA en ACEC vieren op zondag 1 september de start van het nieuwe culturele seizoen. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er op en rond het Van Reekumplein (tussen GIGANT en CODA) heel veel te zien, te doen en te beleven op het gebied van muziek, dans, kunst, literatuur, theater, techniek, mode en circus. Het culturele festival Bloeiend is gratis te bezoeken.

Met Bloeiend! openen CODA, GIGANT en ACEC gezamenlijk het nieuwe culturele seizoen. Een seizoen waarin jong en oud(er) door kunst en cultuur tot bloei komen. Bloeiend! is er voor iedereen
die meer wil weten over ons (cursus)aanbod op het gebied van kunst, taal en cultuur – in de brede zin van het woord. Op het Van Reekumplein kan iedereen kennismaken met de kunst van muziek en taal, spelen met de kracht van papier en techniek en ontdekken dat cultuur meer is dan naar kunst kijken. Kom ook tot bloei en maak kennis met ons uitgebreide aanbod.

Beleven

Ook dit jaar zijn tijdens Bloeiend weer verschillende optredens te bewonderen. Op het Van Reekumplein speelt wereldmuziekensemble ‘El Duende’ melodramatische, vrolijke en wervelende
muziek die je raakt en laten de jonge violisten van ‘Twinkels’ horen hoe ze uit hun hoofd prachtig viool kunnen spelen. Ook vermaakt Theatersportgroep 'Rechts van het midden' de bezoeker met snelle games en scènes die volledig geïmproviseerd worden aan de hand van suggesties uit het publiek. Op verschillende plekken in CODA Bibliotheek is het niet alleen mogelijk samen naar verhalen te luisteren, maar de bezoeker kan ze ook zelf maken: met ‘Poëzie om je pols’ draag je je eigen gedicht om je arm en tijdens ‘Er was eens…’ wordt een lange tekening met woorden en beelden gemaakt. Er wordt ook voorgelezen uit de boeken in CODA Bibliotheek.

Doen

Bezoekers kunnen ook dit jaar weer de handen uit de mouwen steken: muziekliefhebbers kunnen tal van muziekinstrumenten uitproberen zoals viool, trompet, (bas)gitaar of saxofoon. Ook kunnen ze meedoen aan ‘Muziek op schoot’ of een workshop stembevrijding. Creatieve bezoekers kunnen onder andere schilderen, schrijven, boetseren, naaien en meebouwen aan Kartopia – de wereld van de toekomst, gemaakt van karton. Voor iedereen die niet stil kan zitten zijn er gedurende de middag dansworkshops. Ook kan er volop geëxperimenteerd worden met de allernieuwste technieken die onder andere in CODA FabLab, VR Lab en het nog te openen Experience Lab ingezet (gaan) worden. Wat te denken van Nintendo Labo, waarbij jong en oud eigen kartonnen bouwwerken kunnen gaan creëren die in contact staan met de Nintendo Switch.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?