Bloemschikwedstrijd MBO-studenten op Het Loo

28 mei 2014, van 13:30 tot 16:00, Paleis Het Loo

Door Redactie

Paleis Het Loo

Op woensdag 28 mei staat Paleis Het Loo in het teken van een wedstrijd historisch bloemschikken voor studenten, passend bij de tentoonstelling ‘Bloemenpaleis Het Loo’, over bloemkunst in paleis en tuin.

Studenten van de Bloem & design opleiding van AOC Oost Twello krijgen de opdracht in acht teams van twee een modern en een historisch bloemstuk te maken. Deze opdracht daagt de studenten uit hun arrangeertalenten uit te breiden. Een jury van deskundigen beoordeelt de werken. Daarnaast gaan ook vijf professionele bloemschikkers met elkaar de strijd aan; zij worden apart gejureerd. Bezoekers van Paleis Het Loo zijn van harte welkom om te kijken, achter in de tuin onder de Colonnades, van 13.30 tot 16.00 uur.

De bloemschikwedstrijd sluit aan bij de presentatie ‘Bloemenpaleis Het Loo’, die tot en met 31 augustus te zien is op Paleis Het Loo. Dit jaar is het thema ‘Bloemkunst in paleis en tuin’. In de paleiskamers worden wekelijks verse boeketten geplaatst, passend bij de historische interieurs. Bloemstillevens uit de 17de tot 19de eeuw, die de inspiratiebronnen zijn voor de boeketten, worden getoond in de Oostvleugel. Ook zijn hier serviezen en klein meubilair met bloemmotieven te zien (Oostvleugel geopend vanaf 13.00 uur). In de Bloemenkamer van Het Loo kunnen liefhebbers zien hoe de bloemisten van Paleis Het Loo de boeketten samenstellen, met bloemen grotendeels uit eigen kwekerij (elke donderdag 10.00-12.00 en 13.00-14.30 uur, m.u.v. Hemelvaartsdag).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?