Blues Avenue

12 januari 2013 - 7 januari 2013, om 22:00, Bluescafé

Door Redactie

www.blues-avenue.com

Blues Avenue staat bekend om zijn energieke stage-act, waarbij het enthousiasme letterlijk van het podium afspat.
De vele bekende en misschien minder bekende bluessongs worden door 4 ervaren muzikanten vol overgave en overtuiging gebracht.
Blues Avenue speelt in de traditie van de Chicagoblues,
laat tevens zien hoe bluesrock kan klinken en schuwt ook gevoelige ‘jazzy’ nummers niet. Een greep uit het repertoire levert songs op van Howlin´Wolf, Freddie King, Nat King Cole, Sonny Thompson, Elmore James, Slim Harpo, Magic Slim, Buddy Guy, BB King, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Peter Green, Stevie Ray Vaughan, Johnny Winter, The Hoax en natuurlijk Robert Johnson. Ze komen allemaal voorbij!
Tijdens de vele (blues)festivals waaronder de Nacht van Emmen, de Asser Bluesdagen en Swinging Groningen kon het publiek al kennis maken met de aanstekelijke speelstijl van de band. Niet zelden keren festivalgangers na hun ‘rondje bandjes kijken’ snel terug naar Blues Avenue om de avond daar te eindigen vanwege de sfeer en de ‘drive’ van de band.
Blues Avenue speelde o.a. tijdens de blues- en muzieknachten in Assen, Emmen, Diever, Meppel, Delfzijl, Appingedam en Winschoten. Ook gaf de band ook acte de presence op het Stars & Stripes Festival in Almelo en is de band een graag geziene band bij motorclubs. Op de Harley Dag in Delfzijl (70.000 bezoekers) sloot de band de dag af met een spetterend optreden. Natuurlijk worden er regelmatig diverse (blues)café’s aangedaan, waaronder het gerenommeerde Bluescafé Apeldoorn. Daarnaast steekt Blues Avenue met enige regelmaat de Waddenzee over om op één van onze fantastische eilanden de tent op z’n kop te zetten, zoals tijdens de Horecadedagen op Texel en tijdens de Roggefeesten op Ameland waar de band op een rijdend podium door Nes trok.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?