Blues Cafe 29/11-1/12

29 november 2019 - 1 december 2019, Bluescafe, Nieuwstraat 74A, Apeldoorn

Door Agenda

Vrijdag 29 november KANADA BLUESBAND
De band opgericht in 2016 bestaat uit Ruud van Zuthem (gitaar), Ies Rinkel (toetsen), Roland Wagenaar (bas) en Henri Jansen (drums).
De heren hebben alle vier hun sporen in de muziekwereld verdiend en geven toe aan hun oude liefde: de blues.
Om de jaren 70 beleving compleet te maken gebruiken ze daarbij zoveel mogelijk instrumenten en versterkers uit die tijd.
Er komen nummers voorbij van onder andere Stevie Ray Vaughan, Cuby and the Blizzards, BB King, Daniël Lohues, Walter Trout, The Doors en Pink Floyd.
Enkele fragmenten van hun laatste optreden bij het Bluescafe te Apeldoorn zijn te zien via de volgende link:
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 30 november MOJO HAND

Blues band MOJO HAND is een fantastische Nederlandse blues band spelend met plezier, energie en passie.
MOJO HAND laat je “The Blues Experience” voelen!
De vier ervaren muzikanten spelen een mix van zelf geschreven en bestaande blues nummers, alles met het MOJO HAND gevoel in verschillende bluesstijlen. Het repertoire gaat van Texas tot Chicago, van funky tot swing en van traag tot rockende blues. De combinatie van een groovende ritme sectie, een grommend Hammond geluid, bezielde en scherpe gitaar solo’s, schreeuwende bluesharp licks en twee rauwe, emotionele stemmen garanderen een onvergetelijke ervaring.
Frank Reemers en Joep de Greef spelen ook in een band met akoestische blues: www.ramblindog.nl.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.
Zondag 1 december DE AUTOMATIC BLUESBAND
Vier gelouterde muzikanten leveren u een smeuïge mix op basis van blues en bluesrock, vermengd met vleugjes jazz, funk, southern rock en americana. Stef Eijkelenkamp (zang, bluesharp), Joep Schaper (zang, bas), Eric van Bavel (zang, gitaar) en Johan Schoemaker (drums) spelen eigen werk en covers van Amerikaanse, Engelse en Ierse artiesten. Het repertoire is groot en loopt van subtiel tot heavy.
De Automatic Blues Band heeft in de loop der jaren opgetreden op allerlei podia en bluesfestivals in de oostelijke regio  van het land en heeft optredens verzorgd voor RTV Oost, radio Deventer en radio Steenwijk. Stef, Joep, Johan en Eric hebben eerder hun sporen verdiend bij de Seatbelts, Gerard Buisman, de Hippie Tunes, Gascoigne & Co en Bealestreet.
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?