BluesCafe 11/10-14/10

11 oktober 2018 - 14 oktober 2018, Bluescafe, Nieuwstraat 74A, Apeldoorn

Door Agenda

Donderdag 11 oktober ANIMA MUNDI

In oktober 2018 komt de Cubaanse symfonische Rockband weer naar Europa. De tour begint in Nederland op 11 oktober in het Bluescafé. In de tour zal het nieuwe album Insomnia worden gepresenteerd. In drie weken tijd gaat de tour naar Duitsland, Polen, Italië, Frankrijk en Nederland.
Anima Mundi werd in 1996 opgericht door vijf vrienden van het conservatorium. De band combineert symfonische rock met Cubaanse invloeden in haar muziek. Progressieve / symfonische rock met grenzeloze passie, dynamiek en temperament.
Met hun derde album ‘The Way’ uit 2010 vestigde de band zich aan de top. Anima Mundi wist vele muziekliefhebbers te overmeesteren. Het album leidde wekenlang de progressieve hitlijsten in verschillende landen aan en de band trok de aandacht van veel radiostations. In 2011 was de eerste Europese tournee een feit. De live-uitvoeringen werden met groot enthousiasme ontvangen.
Na het vierde studioalbum “The Lamplighter” in 2013 werd in 2016 het eerste deel van een trilogie uitgebracht “I me myself” nu in 2018 gevolgd door deel 2 “Insomnia”.
Anima Mundi won drie keer – met de albums The Way, The Lamplighter en I me myself – de prijs voor het beste rockalbum van het jaar van Cubadisco (Cubaanse Grammy), georganiseerd door het Cubaanse Instituut voor Muziek.
De band bestaat uit:
Roberto Díaz, lead guitar and backing vocals
Virginia Peraza, keyboards and backing vocals
Aivis Prieto, lead vocals, guitar and percussion
Yaroski Corredera, bass guitar and bass pedal
Marco Alonso, drums and saxophone
Aanvang 21:00 uur entree 10,-

Vrijdag 12 oktober MAARTEN & THE RINALDO’S

De befaamde drummer Maarten Oonk heeft het als topmuzikant eigenlijk druk genoeg. Zo zit hij onder andere in de welbekende JPR Strinxband. Daarnaast wordt al jaren gefluisterd dat Oonk ook op platen van onder meer the Ramones, the Black Crowes en the Outsiders te horen zou zijn.
Toch vond Oonk een tijdje geleden de tijd (en de zin) om een drietal willekeurig gekozen Epenaren letterlijk en figuurlijk mee aan de arm te nemen in de wereld die rock ‘n’ roll heet. Met harde en rechtvaardige hand voedde hij hen muzikaal op. Het Epop Festival valt volgens Oonk met de neus in de boter: de formatie is er in zijn ogen net klaar voor. Een zeer toevallige samenloop van omstandigheden? De drie Epenaren hebben exact dezelfde doopnaam: Rinaldo. De logische naam van het illustere collectief is dus Maarten en de Rinaldo’s.
Maarten Oonk – drums en algehele artistieke begeleiding
Rinaldo 1 – zang en gitaar
Rinaldo 2 – slaggitaar en achtergrondzang
Rinaldo 3 – bas en dans
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 13 oktober

Zaterdag 13 oktober MOONDAZE (was uncle jimi)
Stand up and SHOUT! Met invloeden van Deep Purple, Led Zeppelin en the Black Crowes maakt Moondaze de meest rauwe en sexy bluesrock die je je maar kunt wensen. De snoeiharde drums en de stevige bluesy zanglijnen van de chick on bass, flankeren de virtuoze gitaar en hammondsolo’s die een overheerljike rock’nrollsound achterlaten. Geen nummer te hard, geen lijn te fel; Moondaze stopt de rockende jaren ’70 in een nieuw jasje.
Na een droomdebuut bij 3FM en het uitbrengen van het minialbum ‘Stand up and shout’ in 2014, mocht een nieuwe reeks optredens niet uitblijven. De jonge bluesrockformatie liet zich in 2015 o.a. zien op Amsterdam Kookt en het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden. Ook 2016 bood weer nieuwe kansen voor de band: O.a. Winston Kingdom, Amsterdam Kookt, Almere Kookt, de Hoornse Stadsfeesten en Radio Veronica, Countdown Cafe stonden op het programma en in het najaar van 2016 waren zij het voorprogramma van de Australische Hammondtoestenist Lachy Doley.
Zo veel mogelijk spelen is het belangrijkste doel. Waar Moondaze bluesrock begon in Noord-Holland, reikt de muziek nu al over onze landsgrenzen: in maart 2016 startte een heuse tour door Duitsland, waarmee de band speelde in de Lindenbrauerei, Unna en in Zwick, Lüneburg. Door beiden locaties waren zij voor in het najaar van 2016 weer teruggevraagd om te spelen.
2017 brengt weer nieuwe kansen met zich mee, ze werken aan een nieuwe plaat! In april zal een promotour gaan plaatsvinden, waarop in mei een release zal komen van de nieuwe EP.
Anderen over Moondaze: “Een geweldige plaat, al helemaal voor een debuut.” – Hiss Royal Badness over Stand up and shout “Een band die opvalt is Uncle Jimmy. De energie die deze band weet over te brengen naar het publiek is fantastisch.” – 3VOOR12 Friesland “Wat een wereldband! Het rockt, het swingt en het roert!” – Roland “Deze band heeft groove, deze band heeft soul, deze band barst van de energie. Moondaze is sexy en rock’nroll.” – Suksawat, David Wolgen
Bezetting: Marja Boender – Leadzang/Basgitaar Sebas Fledderman – Gitaar Tom Beemster – Drums/Backingvocals.
Aanvang 22.00 uur entree 5,-

Zondag 14 oktober BLUES FACTOR

BLUES FACTOR, de inmiddels 10 jarige band, bestaat uit een viertal ervaren Achterhoekse muzikanten die de nodige podia in kroegen en op festivals inmiddels gezien hebben.
Al doet de naam anders vermoeden…..ze maken lekkere gevarieerde blues-rock.
Vanuit een basic bezetting worden stevige covers en subtiele bluesnummers van onder meer Cuby, Robin Ford, Aynsly Lister, Eric Clapton en Jimi Hendrix van eigen inbreng voorzien. Dat eigen karakter is van belang want een nummer klakkeloos naspelen vormt geen uitdaging voor de band.
Frans Schepers(bas) en Maurice Doppen(drums) zorgen voor een strakke basis waarop Toon Graat zich met zijn gitaren en soundeffecten volledig kan uitleven. De leadzang wordt ingevuld door Peter Aalders, maar ook de andere bandleden hebben hun vocale inbreng.
Een gevarieerd repertoire, met veel passie en inzet gebracht, zorgt voor sfeervolle gigs.
Vrijdag 8 december speelt Blues Factor vanaf 21.30 uur bij het Bluescafe in Apeldoorn.
Check Facebook of Youtube voor een eerste indruk.
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?