Bluescafé: 13 Juni

13 juni 2015 - 8 juni 2015

Door Redactie

Zaterdag 13 juni LEFTHAND FREDDY AND THE ACES
Lefthand Freddy is inmiddels uitgegroeid tot een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daar buiten, getuige de vele lofuitingen in de (inter)nationale pers. De band rond gitarist/ zanger/entertainer Lefthand Freddy draait al tientallen jaren mee en maakte tot dusver 5 cds.Steeds weer kon men zich verheugen op jubelende publieks en persreacties:(bluestijdschrift )Block schreef : “authentieke blues van de bovenste plank en een band waarop iedere Nederlander trots behoort te zijn”
Dagblad v.h. Noorden : “Fred Reining dient gerekend te worden tot een van de meest originele bluesmuzikanten, hij is met afstand de meest creatieve bluesgitarist in den lande ”
Muziekblad Oor liet zich het volgende ontvallen: Deze onvolprezen Nederbluesformatie herkauwt geen afgeleefde classics maar schrijven hun intieme songs zelf. Songs waarin ze op hoogst persoonlijke wijze de boogie geest van John Lee Hooker versmelten met de luie backbeat van Jimmy Reed.
Berend “Boogie B” Reining gitaar
Fred’s zoon op gitaar is de spreekwoordelijke appel die niet ver van de bluesboom is gevallen.Met eigen geluid en boogie specialiteit.
Hans Waterman (eerder beroemd in o.a. C+B, Jan Akkerman Band, Solution en The Pretty Things; tevens auteur van “Drumsolo, 35 jaar te laat naar bed”) wordt medio 2009 na enkele succesvolle optredens Lefthands nieuwe drummer.
André van der Werf: basgitaar/vocals
Speelde freelance/gastrollen bij een nauwelijks op te noemen reeks van musici en bands: Nou ja een paar dan: Georgie Fame,Swamp,het kopspijkercabaret,Jan Akkerman,Nick Bult,Gina’s band of blues en vele vele anderen…
Aanvang 22.00 uur entree 7,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?