Bluescafe Apeldoorn

21 december 2017 - 24 december 2017, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn

Door Agenda

Donderdag 21 december JAMSESSIE/FREEDOM IN MUSIC
Aanvang 19.30 uur vrij toegang.

Vrijdag 22 december STRANGER IN TOWN
De bluesband Stranger In Town zorgt voor een paar uur muziek waarbij je ogen en vooral oren te kort komt. Een afwisselend en swingend repertoire van traditionele en moderne blues.
Met veel improvisatie en variatie wisselen bekende en minder bekende nummers elkaar af waarbij rock-, en soulinvloeden niet geschuwd worden.
Ze hebben inmiddels al een behoorlijk aantal optredens gehad en met veel succes.
Een tweetal hoogtepunten hiervan waren ondere andere het verzorgen van het voorprogramma van Otis Redding III (zoon van wijlen soulzanger Otis Redding) en ze hebben gespeeld in het voorprogramma van Big Brother and the Holding Company (voormalige band van Janis Joplin.
Een avondje Stranger In Town is een rondje langs de hoogtepunten van de bluesgeschiedenis. De bluesliefhebber zal er zijn platenkast in herkennen. Blueslegendes komen voorbij in spel en zang. Van oa. Joe Bonamassa, BB King, Jimi Hendrix, Joe Walsh, Chuck Berry, Johnny Lang.
Zeven vrienden met één doel voor ogen: een middag of avond gewoon lekker muziek maken.
De band bestaat uit:
Cees Hooymans (zang)
Vincent Waller Diemont (solo gitaar)
Edwin Waller Diemont (slaggitaar)
Ivo Koers (basgitaar en achtergrond zang)
Hugo Hoitink (toetsen en achtergrond zang)
Mark Lenselink (saxofoon)
Hans Gerrits (drums)
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 23 december GOUWE OUWE DANSBAND
Kom dansen op Gouwe Ouwe dansmuziek, door de Gouwe Ouwe Dans Band. Jaren 60 70 80 90 Pop Muziek en zelfs Disco, uitgevoerd door een vijfkoppige formatie. Het belooft een hele avond Grooven op de muziek van een band met top drive. De Gouwe Ouwe Dans Band bestaat uit een poule van muzikanten, die de nummers willen spelen waar ze zelf op dansten toen ze de eerste paar keer op de dansvloer waren. In de kelders stegen kroegen en disco ’s van weleer gingen we uit ons bol, op de muziek van een live band; waar heb je dat nog vandaag de dag.
Meewerkende artiesten: Zangers, Jan Westera, Raoul Huisden; Keys, Lucas Eisenhardt, Joseph Custers; Drums Dik Folmer, Merlijn Rotte; Gitaar Aldo Swager; Bas Philip Westera.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 24 december BRICKYARD BLUESBAND
Brickyard is als een bluesrock band ontstaan in oktober 2005. Omdat de band in een oude steenfabriek repeteerde was de naam Brickyard snel gevonden. Naast het repertoire van stevige rock en bluesrock covers heeft Brickyard ook zelf de nodige cd’s gemaakt met eigen bluesrock songs.
“First bricks”
Vrijwel meteen na het ontstaan van de band wordt het eerste album in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. Dit debuutalbum werd verrassend positief ontvangen door diverse regionale en lokale bluesrock programma’s en is vervolgens door verschillende radiostations in Nederland, België, Engeland en de VS gedraaid.
Maxisingle “The echo of my soul”
Begin 2008 verschijnt, eveneens in eigen beheer, de maxisingle “The echo of my soul”. Ook deze single werd goed ontvangen en kreeg bij een groot aantal binnen-en buitenlandse stations airplay.
Marista Records Company en “Hey you”
Door de single “Echo of my soul”ontstaat er contact tussen Brickyard en Marista Records Company en werd er eind 2008 een platencontract aangeboden. Het album “Hey you” met 10 nieuwe, eigen nummers werd in 2009 uitgebracht in zowel Nederland als België, en heeft veel goede recensies gekregen bij de vakpers.
Singles “Ballad of the sea” en “All alone”
Van het album “Hey you” zijn 2 singles getrokken: “Ballad of the sea” in september 2009 en “All alone”, uitgebracht in 2010.
Single “Be right or wrong”
Deze single is in mei 2011 uitgebracht wederom in Nederland en België.
Tegenwoordig bestaat Brickyard uit de huidige bezetting:
Chantal Bello, leadzang
Ruud Maalderink, elektrisch gitaar/backing vocals
Rinus de Lang, basgitaar/backing vocals
Kfir Quist, drums
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?