Bluescafé: Bob Charles Band

10 juli 2015, om 22:00, Bluescafé, Nieuwstraat 74A, Apeldoorn

Door Agenda

Hard, vurig, agressief, lui, ingetogen. Kenmerken van de rock die deze mannen spelen. 2 zangers met een ijzersterke stem die ook hun gitaar prima beheersen gesteund door een pompende ritmesectie.

Verwacht niet het zoveelste coverbandje dat met “Summer of 69” of “Nobody’s Wife” aankomt. 
 Bob Charles brengt nl. ijzersterke eigen composities in de geest van Led Zeppelin, Black Crowes, Allman Brothers e.d. aangevuld met originele covers van bands die schitterden in de 60’s en 70’s.

Na het uiteenvallen van de Kingsnakes die gedurende 10 jaar een flinke stempel op de bluesscene in de Benelux hebben gedrukt, steken de voormalige leden Sven van den Berg, Gerrit Wagemakers en Snakes’ driver/roadie Kristian van Dalen halverwege 2010 de koppen bij elkaar om een rockband op te richten: Bob Charles, vernoemd naar de Zaltbommelse rock ‘n roller.

Als zanger/(bass)gitarist Sander Gorlee na een bezettingswisseling de band begin 2011 komt versterken is de formatie definitief:

  • Sven van den Berg: zang, gitaar
  • Sander Gorlee: zang, gitaar, bas
  • Kristian van Daalen: bas, gitaar
  • Gerrit Wagemakers: drums, zang

De band put haar invloeden uit bands/artiesten als Frankie Miller, The Rolling Stones, Peter Green’s Fleetwood Mac, ZZ Top, The Free, The Beatles, Little Feat, The Allman Brothers Band, Humble Pie en bluesmuzikanten zoals Freddie King.

Kortom, een mengeling van rock, blues en soul vertolkt middels eigen werk en covers op een zeer gepassioneerde en pure wijze.

Bob Charles rockt dat de vonken ervan af vliegen en speelt bluesy ballads die je hart doen overslaan!

 

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?