Bluescafé: Connie Lush Band

2 april 2017, om 16:00, Bluescafé, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn, € 10,00

Door Agenda

Na 20 jaar met dezelfde band vond Connie Lush het tijd voor iets nieuws. Samen met haar man Terry Harris die bas speelt in de Connie Lush Band ging ze opzoek naar een nieuwe drummer en gitarist. En die vonden ze in Roy Martin en Steve Wright. Met z’n vieren maakten ze het prachtige ‘Renaissance’ album dat eind vorig jaar uitkwam.

Het album is een echt liefdesalbum geworden maar niet zoals je het misschien gewend bent. Connie Lush zingt vooral over de minder mooie kant van de liefde. Met nummers over het worden verlaten door een geliefde: Lonely Boy en Blue Night. En nummers over het verlaten van een geliefde: Blame (It All On Me), Don’t Cry For Me en I Don’t Say Goodbye. Tot gesprekken over het uitmaken van een relatie in Give Me A Minute en Crying Won’t Help You. En tot slot een onbeantwoorde liefde in I Can’t Make You Love Me. Een album dus waarbij veel mensen zich zullen kunnen vinden in de teksten.

Het album begint met het prachtige Lonely Boy. Connie Lush weet echt een mooi plaatje te schetsen met haar teksten over een jongen die verlaten is door zijn grote liefde. De jongen zit op een perron te wachten op een trein die nooit meer komt. Doe tijdens dit nummer je ogen dicht en je ziet hem zitten, erg mooi gedaan. Voor het volgende Blame (It All On Me) gaat het tempo wat omhoog. Een lekker nummer om hard mee te zingen, en alles van je af te zingen. Don’t Cry For Me en I Don’t Say Goodbye laten, net als Blame (It All On Me), de andere kant van een verbroken relatie horen. Connie Lush laat hierin weten dat als ze je verlaat je niet hoeft te huilen en dat ze geen vaarwel zal zeggen. Twee wat rustigere nummers, met een mooie tekst. Tijdens Blue Night zijn de rollen weer omgedraaid. Connie Lush vraagt zich hierin af wat ze beter had kunnen doen. Steve Wright laat op dit nummer horen wat voor veelzijdige gitarist hij is, echt een erg mooi nummer. Shine A Light On Me is een wat steviger nummer en net als Blame (It All On Me) een echt meezing nummer. Give Me A Minute begint met de bas van Terry Harris en de drums van Roy Martin en swingt meteen vanaf het begin. En ook op dit nummer schetst Connie Lush een prachtig beeld, dit keer van een gesprek over het beëindigen van een relatie. De blues druipt vervolgens weer uit de boxen met het mooie Crying Won’t Help You. “It’s not the end, it’s just goodbye” verteld Connie ons. Falling Down Like Rain is het laatste stevige nummer op het album. Het album wordt afsloten door de enige cover op het album. I Can’t Make You Love Me, bekend geworden door de versie van Bonnie Raitt, sluit het album mooi af.


Aanvang 16.00; toegang € 10.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?