Bluescafé forever festival. 4000e optreden

31 augustus 2013, van 18:00 tot 18:00, Blues cafe Apeldoorn

Door Agenda

http://www.veldmanbrothers.nl/
Met:
THE VELDMAN BROTHERS
The Veldman Brothers: Een hechte band rondom “bloodbrothers” Gerrit en Bennie Veldman. Gerrit op gitaar, Bennie op hammond en bluesharp, Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op bas.
Tomeloze energie; zichtbaar plezier en voelbare synergie; muziek gespeeld vanuit de onderbuik: Een gedreven ritmesectie die Gerrit en Bennie Veldman aanzet tot grootse prestaties als zangers, als solisten en als entertainers.
Vier getalenteerde muzikanten met een schat aan ervaring, beïnvloed door elkaar en beïnvloed door de “helden van weleer”: The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith en the Fabulous Thunderbirds.
The Veldman Brothers volgen deze diepe voetsporen respectvol; met covers en eigen songs en bovenal met een zeer herkenbaar eigen geluid.
The Veldman Brothers zijn te zien op grote festivals en in kleine kroegen en hebben bijna alle gerenommeerde bluesclubs en festivals in Nederland al wel eens op z’n kop gezet.
Blues en rhythm & blues, swingblues en deltablues, blues met een randje rock, blues met een randje soul of funk: Grenzen zien The Veldman Brothers niet en ze laten zich ook maar in één hokje duwen: ‘Alles wat puur is en wat recht uit het hart komt’.
Blues & Roots: Straight from the heart!
ROBBERT FOSSEN EN PETER STRUYK
Robbert zette zijn eerste stap op het podium, tijdens een Blues-Jamsessie, in de befaamde Haarlemse Jazzclub in 1988.
Sindsdien heeft Robbert in verschillende bands gespeeld, waaronder de afgelopen 17 jaar in de band A Crossroads Deal ; eerst met name als zanger, later ook als harmonicaspeler en gitarist. Ondanks dat Robbert inmiddels een allround bluesmuzikant is gaat zijn voorkeur uit naar Chicago Blues. Zijn belangrijkste voorbeelden: Muddy Waters, Magic Slim, John Primer, Buddy Guy, Eddy Taylor, Luke Longone Miles, Johnny Littlejohn, Luther ‘Guitar Junior’ Johnson en Jerry Portnoy.
Robbert tourde met John Primer(ex Muddy Waters en Magic Slim), Tail Dragger (legendary Chicago singer), Chick Rodgers (Thè secret from Chicago), Nick Holt (Magic Slims’ brother) en Charles Hayes (Chicago’s rising star).   In Amerika deelde Robbert o.a. Het podium met T Model Ford en Willie Kent e.a. Robbert speelt sinds maart 2010 samen met Peter Struijk (gitaar) als duo en als 4-mans band hun Real Deal Chicago Blues. Robbert & Peter hebben als duo The Dutch Blues Challenge 2012 gewonnen en hebben in Memphis Nederland vertegenwoordigt bij The International Blues Challenge en het daar als eerste Nederlands ooit tot de finale geschopt.
BAS PAARDEKOOPER AND THE BLEW CREW
Op elfjarige leeftijd, 22 jaar na het overlijden van gitaarvirtuoos Jimi Hendrix, hoorde Bas het nummer “Hey Joe” uit de speakers van zijn oma’s pick-up klinken. Hij nam vrijwel direct na het horen van Hendrix de gitaar ter hand en begon zijn eigen interpretatie van eerdergenoemde klassieker te spelen. De deur naar een muzikale carrière was hiermee voorgoed geopend.  Toen hij vijftien jaar oud was, hoorde Living Blues legende Ted Oberg hem spelen en besloot Bas voor een aantal maanden onder zijn muzikale hoede te nemen en hem te helpen zijn Blues-spel verder te ontwikkelen.
Bas heeft in vele bandjes gezeten en om zijn gitaartechniek te verrijken met invloeden uit diverse stijlen besloot hij toe te treden tot het covercircuit en speelde als ‘all-round’ gitarist in de bands Tjeez en Ramble. Na een korte tijd van muzikale rust was het Wouter Hoek die hem aanzette weer volop te gaan spelen, eerst tijdens jamsessies in Leiden en later met de band React.
De band bestaat uit: Bas Paardekooper (gitaar en zang), André de Bruijn (bas en vocals), Roel van Leeuwen (drum en vocals) en Wouter Hoek (toetsen en vocals).
Het werk van de band is onder andere geïnspireerd door Stevie Ray Vaughan, Walter Trout en Jimi Hendrix en laat zich het beste omschrijven als Amerikaanse Bluesrock. Het repertoire bestaat uit het te verwachten stevigere werk alsmede prachtige melodieuze ballades. Alle composities zijn van eigen hand en vormen de perfecte basis voor het spetterende en verrassende gitaarwerk van Bas Paardekooper.
Aanvang 18.00 uur entree 15,- inclusief drankje en hapjes.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?