Bluescafé: St. Louis Slim

2 oktober 2015 - 29 september 2015, om 22:00, bluescafé

Door Redactie

Vrijdag 2 oktober ST. LOUIS SLIM
Bluesband St. Louis Slim http://www.stlouisslim.nl/   is opgericht in 2009. In de periode 2009 – 2012 is veel opgetreden en verwierf de band snel naamsbekendheid in het Nederlandse blues circuit.
In mei 2012 werd een live CD opgenomen die overal positieve reacties kreeg.
De band is is druk met optredens door heel Nederland en is een graag geziene gast op de blues tours en festivals.
St. Louis Slim speelt bekende en minder bekende songs van de giganten uit de (Chicago) blues. Denk hierbij aan op eigen wijze geïnterpreteerde songs van o.a. Muddy Waters, BB King en v.w.b. female vocals Koko Taylor, Etta James en Big Mama Thornton.
In 2015 is er weer een studioalbum opgenomen “Desolated Track” Over dit album schrijft Bluesmagazine.nl : “Blues van eigen bodem, beinvloed door grote namen in de blueswereld als Muddy Waters, Little Walter, John Lee Hooker en o.a. Koko Taylor. Rotterdam is hun thuishaven, maar hun optredens brengt ze naar vele podia door het gehele land, ruim 40 per jaar. De band bestaat vanaf 2009 en wordt geleid door drummer Peter Kok. De bezetting bij het vorige live-album is op Peter Kok na geheel gewijzigd. Nieuw zijn op harp Michel De Kok, Arno Koster op bas, Leen van der Sluijs op gitaar Een formatie die zich snel ingespeeld heeft. Het bandgeluid en gezicht wordt bepaald door de zang, maar zéker ook de harp van Michel De Kok, Je weet gelijk waar de band voor staat: oerdegelijke blues maar zéker met een eigen sausje! “( bron Bluesmagazine.nl )Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?