Bluescafé: The Shuffle Kings

15 juli 2017, om 22:00, Bluescafé, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn

Door Agenda

The Shufflekings zijn een band met 5 muzikanten uit Amsterdam die al geruime tijd bij elkaar zijn.

Zanger gitarist Simon Frydman heeft na vele jaren jamsessies geleid te hebben in het live muziek circuit een aantal muzikanten om zich heen verzameld die begrijpen wat Blues en Rhytme & Blues spelen betekent.

Dat blues spelen niet zo simpel is als het lijkt komt vooral omdat de betere performers in dit genre heel goed weten hoe ze iets simpel kunnen laten klinken terwijl in werkelijkheid er toch behoorlijk wat bij komt kijken.

The Shufflekings zijn allemaal gespecialiseerd in het spelen van improvisatie in songs. Zo is ook geen enkel optreden het zelfde al is dat misschien niet aan de setlijst af te lezen.

Zo kiest Simon de songs uit maar maakt de band de muziek en elke keer weer op een andere manier.

Ook worden soms de leden van de band uitgewisseld, meestal doordat soms aan andere muzikale verplichtingen moet worden voldaan of wegens ziekte of familie-omstandigheden. Zo zal ook op het eerst volgende optreden in het bluescafe de bas worden waargenomen door Cees van der Laarse i.p.v. Martijn Apituley (wegens een medische ingreep afwezig).

Cees is ook een bekende in de muziekscene, heeft o.a. gespeeld met Brainbox, Sail, Sight, Jan Akkerman en Cas Lux en vele Jazz acts o.a. met Rinus Groeneveld die dit optreden zal worden vervangen door Paul Berding (Eigenlijk Shuffleking tenorsaxefonist No 1).

Ook Paul is een zeer ervaren muzikant die o.a. op Pink Pop heeft gestaan met acts als Deaf Pea en voor de ouderen onder ons Gruppo Sportivo, Mark Foggo (Ska)en mee heeft gedaan aan The bluesnight in diverse steden met diverse bekende Amerikaanse en Nederlandse bluesacts.

Cees Schadee zorgt voor het prettige hammond geluid en heeft ook al zijn roots gehad in diverse Nederlandse als Amerikaanse acts (Weekend Warriors en Rosco Chenier).

In The Shufflekings hebben veel getalenteerde muzikanten gespeeld b.v. drummer Gus Genzer (Ex-Wild Romance), Jeroen van Niele (tegenwoordig Livin Blues), diverse gastoptredens in het verleden van Brian Hicky (o.a.Gigantjes) Peter Boelen(Ladyshavers), Francois Spannenberg (ex-livin blues-harp)

Wil van Dijk is de gepassioneerde en waarschijnlijk meest talentvolle bluesdrummer van Nederland van dit moment, speelt ook zo nu en dan met acts als Marcel Scherpenzeel(uitgeroepen tot beste bluesgitarist van 2017] en Rory Gallagher vervanger in zijn band) en vele anderen.

The Shufflekings doen o.a. werk van Willy Dixon, Ronnie Earl, Steve Winwood, Sonny Landreth, Freddy King, Otis Rush, Lee Dorsey, etc.

Aanvang 22.00 uur toegang vrij

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?