Bluescafe – The wet

16 augustus 2014 - 11 augustus 2014, om 22:00, Bluescafé Apeldoorn

Door Agenda

© Redactie

<h3>Zaterdag 16 augustus THE WET</h3>
‘De Wet’ is een Rauw Rock Trio. De Band is geïnspireerd door klassieke vuige blues, oude Motown en de gitaarhelden uit de jaren 70. Drie gasten, niet te veel spullen mee, maar wel knallen. Dat werkt!
De Wet is ontstaat in de zomer van 2011. Haar missie is simpel: veel spelen en echte muziek maken. Geen elektronische productie, gewoon je instrument beheersen en zweten. Drie gozers met een live act waar de energie en vriendschap vanaf spat. Inprikken en rocken met die handel!

De Wet heeft op 17 februari 2014 haar debuut EP ‘Beg For More’ uitgebracht op onder andere iTunes, Google Play en Spotify. De band heeft begin 2013 een eigen studio gebouwd en daar, ‘Do-It-Yourself’, haar debuut opgenomen. De sound van de EP is te omschrijven als rauw. Drummer Mel Hage vertelt: ‘We namen tijdens het schrijven van liedjes onze sessies op met de Mac van Edmond. Die opnames overstuurden een beetje en dat vonden we eigenlijk wel tof. We zijn gaan zoeken naar referenties die zo klonken en kwamen uit bij oude Motown nummers. Luister maar naar Jackie Wilson uit de 50’s. Die mics kunnen net het volume niet aan en oversturen een beetje. Dat klinkt niet hifi, maar heeft wel een mooie sfeer. Die sound zijn we gaan zoeken voor onze eigen rockplaat.’ De EP is na de release lovend ontvangen. Johan Derksen is ‘razend enthousiast’. ‘Popunie stelt dat ‘alles klopt, bluesrocksongs met kop en staart èn een klassieke hook.’ Jazzism noemt Beg For More ‘een debuut dat naar meer smaakt.’ Bluesmagazine oordeelt dat ‘met Beg For More een verrasend meeslepend en niet alledaags debuutalbum is afgeleverd’ en dat De Wet ‘een band is die we in de gaten moeten houden.’

‘Beg For More’ is gemixt door Chris van Velde van LGM studio’s (onder andere verantwoordelijk voor de laatste producties van Rats on Rafts & Ze Mannschaft) en is gemasterd door Reinier Rietveld van Studio 2×2 (drummer Spasmodique en geluidstechnicus voor onder andere Kane en De Staat). Het Artwork van De Wet is ontworpen door Rock ’n Roll-designer Bram Borsje. Op 12 maart 2014 heeft De Wet een bijzondere release party geven in de exclusieve sexclub White’s in Rotterdam.

De Wet is een band die gaat over spelen, over muziek maken. Edmond Bravenboer speelde niet voor niets in de halve finale van Radio2’s beste gitarist van Nederland. Online magazine TheBluesAlone noemt zijn gitaar spel ‘indrukwekkend genoeg om zich aan te sluiten bij Neerlands beste gitaristen’. De band is hard aan het werk om deze live-reputatie te bestendigen. De agenda laat een aantal mooie gigs zien. Onder andere in het Bluescafé Apeldoorn (16 augustus 2014), Kingsnakes Festival in Rossum (4 oktober 2014) èn Blues aan Zee Festival in Monster (8 november 2014). Voorgaande optredens waren onder andere in Rotown en Club Vibes te Rotterdam, podium Duycker in Hoofddorp, Big Rivers in Dordrecht, De Graauwe Hengst in Schiedam, De Boerderij in Zoetermeer,Paard in Den Haag De Vorstin in Hilversum en een jaarlijks terugkerend optreden op de Pleinbioscoop te Rotterdam. Kortom, De Wet is een simpele eerlijke band, geen gedoe, maar knallen.

 

Locatie: Bluescafe Apeldoorn
Aanvang: 22.00 uur vrij toegang.
Datum: Zaterdag 16 augustus 2014

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?