Bluescafé: Thomas Toussaint

22 juli 2017, om 22:00, Bluescafé, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn, € 5,00

Door Agenda

De gemeenschappelijke passie voor de blues heeft ertoe geleid dat vier jonge muzikanten uit verschillende windstreken elkaar hebben gevonden met als resultaat de ‘Thomas Toussaint Band’. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans. Belangrijke mensen in dit kader zijn Jimmy Reed, B.B. King, Jimmy Rogers, Magic Sam, maar ook invloeden als Jimmy McGriff, Jack McDuff en Louis Jordan.

De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe. Vanuit hun passie voor de blues wil deze band laten zien dat blues actueel is voor iedere leeftijd van 18 tot 80.

De Thomas Toussaint Band bracht een eerste Ep genaamd ‘Groovin’ On Up’ uit in juli 2016. Daarnaast won Thomas op 1 maart 2017 de award als Beste Harmonicaspeler van Nederland 2016.
‘Thomas Toussaint is één van de weinige jonge harmonicaspelers die loyaal blijft aan de blues traditie, maar met een ruimdenkende geest. Hij doet me aan mezelf denken toen ik zijn leeftijd had – ontzettend geboeid door het blues genre waarbij ik alles wat ermee te maken had opnam als een spons. Met talent kan Thomas niets anders doen dan groeien.’ – Mark Hummel, Castro Valley, Ca.


Bezetting
Thomas Toussaint – zang & harmonica
Leander Nijland – gitaar
Paolo de Stigter – drums
Dirk Wagensveld – bas


Aanvang 22.00 uur entree 5,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?