Bluescafé: Ulrich Ellison and Tribe

13 mei 2017, tot 22:00, Bluescafé, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn, € 10,00

Door Agenda

Het is geen geheim dat Austin TX een van de belangrijkste ´music hotspots´ van de wereld is als het gaat om blues, americana en roots muziek. De muziekstad is beroemd als thuishaven van muziek iconen en opkomende toekomstige muziek legendes. Een daarvan is Ulrich Ellison – Austin Music Award winnaar voor “Best Guitar 2016”. Andere opvallende gitaristen die deze titel hebben gekregen zijn SRV, Eric Johnson en Gary Clark Johnson.

Door een reeks van gebeurtenissen en een jazz beurs, arriveert de geboren en getogen in Graz, Oostenrijk gitarist Ulrich Ellison (zijn voorouderlijke wortels gaan terug tot Ierland) in 2007 in Austin Texas. Als een van de weinige Europeanen in deze concurrerende scène, produceert Ellison tussen het geluid van “swampy Grooves en Texas cool “ een eigen uniek geluid: een mix van Americana vermengd met een Europese touch. Gebaseerd op de bluesrock traditie, met psychedelische en Keltische elementen.

Met zijn uitstekende gitaarwerk wint hij diverse prijzen en onderscheidingen. Zoals: #1 “Blues/Soul/Funk Act” in de 2015 Austin Music Awards en “#4 Best New Band” in 2014.

Ulrich heeft 3 albums onder zijn eigen naam uitgebracht. Het nieuwe album is aan de basis meer rock dan zijn vorige albums. Het titelnummer “Amerika” is heel erg geïnspireerd door de recente politieke verschuiving.

Ulrich Ellison & Tribe bestaat uit:

  • Ulrich Ellison – gitaar/vocals
  • Sabine Ellison – bas/vocals
  • Joel Duhon – drums/vocals
  • Jan Flemming – keyboards/arcordion

 

Aanvang 22.00 uur entree 10,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?