Bluesrockband Monkey Joe in Bluescafe

25 februari 2017, om 22:00, Bluescafe, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn

Door Agenda

Monkey Joe verheugt zich op optreden Bluescafé Apeldoorn
Lokale bluesrockhelden spelen nummers van o.a. Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Chuck Berry

De bluesrockband Monkey Joe komt op zaterdagavond 25 februari naar Bluescafé Apeldoorn. Na een succesvol optreden vorig jaar komt de band nu weer langs, met veel nieuw materiaal. Blues- en rockliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het optreden van Monkey Joe. Aanvang: 22.30, eindtijd na middernacht.

Monkey Joe bestaat inmiddels alweer zes jaar en trad op veel verschillende plekken op. Apeldoorn heeft een speciaal plekje op hun tourlijst. Zanger/gitarist Michiel Kroes: “Altijd mooi, in het Bluescafé.” Bassist Bas den Herder vult aan: “Bij Bluescafé Apeldoorn komen echte muziekliefhebbers. Dat is altijd leuk spelen.” De verwachting is dat Monkey Joe veel lokale fans op de been zal brengen, omdat drummer Pierre zelf uit Apeldoorn komt.

Monkey Joe is een bluesrock powerband en speelt nummers van Jimi Hendrix, Aynsley Lister, Chuck Berry, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan en vele andere blues(rock)grootheden. De band, opgericht in 2011, bestaat uit ervaren muzikanten. Tijdens eerdere optredens werd de band geroemd om de strakke ritmesectie en scheurende gitaarsolo’s.

Het repertoire bestaat uit pure bluesrock met op z’n tijd een ‘crowdpleaser’, zoals Purple Rain (Prince) of Feeling Good (in de stomende bluesrock-versie van Aynsley Lister). Eerder trad de band op op festivals (o.a. Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn, Bierfestival in Dalfsen) en in kroegen (o.a. the Living Room en Jack’s Music Bar in Zwolle, Artishock in Soest).

Monkey Joe bestaat uit:

Michiel Kroes, gitarist en zanger:
Michiel is een Hendrix-adept. Hij laat Little Wing klinken alsof Jimi nooit is overleden.Heeft als muziekvoorkeur The Black Crowes, Ian Moore, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan.
Bas den Herder, bassist:
Bas legt de basis, het bedje waarop de blues wordt geserveerd. Hij houdt van strakke baslijnen. Heeft als muziekvoorkeur Allman Brothers, Tom Waits, Thin Lizzy.
Pierre Waai, drummer:
Pierre kan helemaal losgaan achter de drumkit. Maar hij staat ook bekend om zijn subtiliteit. Hij heeft als muziekvoorkeur Rory Gallagher, Joe Bonamassa, Aynsley Lister en Popa Chubby.
Bart van der Salm, toetsenist:
Bart is de man op piano en Hammond. Vanaf z’n achtste heeft hij les en dat hoor je. Sinds Bart bij de band zit, hebben ze een voller geluid. De sound van Monkey Joe is nog meer bluesy, completer en dynamischer.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?