Boeddhistische meester komt praten over respectvol leiderschap bij Bussloo

7 november 2013 - 4 oktober 2013, om 19:30, Thermen Bussloo

Door advertorial

Manager, leraar, directeur, ouder of dokter: in al deze rollen wordt er op wat voor manier dan ook leiding gegeven. Maar al te vaak raken we gefrustreerd in ons leiderschap. We stellen doelen, maken plannen en proberen mensen te bewegen om die plannen goed uit te voeren. We zien leiding geven vaak als de vinger aan de pols houden en zorgen dat iedereen doet wat de bedoeling is. Die aanpak leidt vaak tot stress, onbegrip en frustratie.

Boeddhistisch leiderschap draait om respect voor onszelf en de ander. Wat het verschil maakt is het richten van onze aandacht op onszelf en op wat er bij ons kan veranderen zodat we de juiste leiding kunnen geven. Niet het veranderen van de ander of de ander overtuigen van onze ‘weg’, maar juist leren luisteren en ons inleven, dat is het leiderschap dat in deze tijd van ons wordt gevraagd. Het is de enige manier van leiding geven die ons een resultaat geeft waar we trots op kunnen zijn.

U leert deze avond dat een leider alleen een goed leider is als hij of zij inzicht heeft
ontwikkeld in de werking van de menselijke geest. U gaat zien dat het onmogelijk is om anderen te veranderen, maar dat we het toch blijven proberen. Door als leider zelf een beetje te veranderen neemt u anderen als vanzelf mee in de veranderingen. Tulku Lobsang maakt ons duidelijk dat we door het ontwikkelen van wijsheid, gevat in de sterkste motivatie die er is, nl. liefde, krachtige en geliefde leiders kunnen zijn. Of dat nu in ons eigen gezin is of in een bedrijf.

Aanmelden kan: hier!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?