Boeiend interview met Annejet van der Zijl in CODA!

18 april 2017, om 19:30, Coda Auditorium , Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen literaire non-fictieschrijvers van ons land. Op dinsdag 18 april komt ze naar CODA waar ze geïnterviewd wordt door Ivan Borghstijn. Kaarten voor deze avond zijn nu al te koop bij verschillende CODA vestigingen en bij Nawijn & Polak.

Borghstijn en Van der Zijl spreken onder meer over haar meest recente boek De Amerikaanse prinses waar inmiddels meer dan 170.000 exemplaren van zijn verkocht. Het boek kreeg lovende recensies en werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs. De Amerikaanse prinses is een reconstructie van het leven van Allene Tew. Zij was een van de rijkste vrouwen van haar tijd en had de moed om haar eigen, onnavolgbare weg te gaan – tot het bittere eind. Het verhaal speelt zich af tegen een Amerikaans en Europees decor, waar achtereenvolgens de Victoriaanse en de moderne tijd, de industriële en de Russische revolutie én twee wereldoorlogen de toon zetten.

Boeken en prijzen
Van der Zijl studeerde in Utrecht, Amsterdam en Londen. Ze werkte een aantal jaren in de journalistiek, onder andere als misdaadverslaggeefster. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust, over de roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi. Daarna publiceerde ze Anna, de biografie van Annie M.G. Schmidt, waarvan meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht. Van Sonny Boy gingen meer dan een half miljoen exemplaren over de toonbank. De biografie Bernhard werd bekroond met de M.J. Brusseprijs voor het beste journalistieke boek en Gerard Heineken werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs. Van der Zijl ontving in 2012 de Gouden Ganzenveer voor haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord.

Ivan Borghstijn
Borghstijn is een bevlogen interviewer die al talloze schrijvers geïnterviewd heeft. Veel Apeldoorners kennen hem waarschijnlijk van Nawijn & Polak Boekverkopers waar hij jarenlang bedrijfsleider was. Hij begon zijn carrière meer dan dertig jaar geleden bij de Amsterdamse boekhandel Bruins in de P.C. Hooftstraat en is genomineerd geweest voor de titel Beste Boekverkoper.

Extra: rondleiding historische paviljoens
In De Amerikaanse prinses vertelt Van der Zijl het verhaal van een weids en fascinerend leven in de 19e en 20e eeuw. Omdat rond 1900 ook Apeldoorn tot bloei kwam, kunt u voorafgaand aan het interview kennismaken met de grandeur van Apeldoorn: om 19.00 uur begint een rondleiding langs de historische paviljoens in CODA Centrale Bibliotheek. Hierbij is onder meer te zien hoe Apeldoorn verandert van een dorp naar een stad met allure. Uiteraard zijn we op tijd terug voor het interview. Wilt u mee? Meld u dan vóór 14 april aan via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl o.v.v. rondleiding 18 april. Deelname is gratis; het verzamel- en vertrekpunt is de balie in CODA Museum.

Programma
19.00 uur Start rondleiding historische paviljoens (op basis van aanmelden; zie hierboven)

19.30 uur Inloop met een kopje thee of koffie

20.00 uur Ivan Borghstijn interviewt Annejet van der Zijl

21.45 uur Boekverkoop en signeersessie

Kaartverkoop
Wilt u zeker zijn van een kaartje, haal deze dan nu alvast bij een van de CODA vestigingen (CODA Centrale Bibliotheek, CODA dok Zuid, CODA De Maten, CODA Museum) of bij Nawijn en Polak. Een toegangskaart kost € 10,- voor CODA-leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak of € 12,50 voor niet-leden/losse verkoop. De toegang is inclusief koffie of thee vóór aanvang.

Informatie is ook te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/literair en op Facebook en Twitter.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?