Boek & Bal

14 maart 2013 - 28 februari 2013, om 19:30, CODA

Door Redactie

CODA viert fantastisch boekenfeest met Hans Dorrestijn, Josha Zwaan en Rob Ruggenberg

De 78e editie van de nationale Boekenweek staat van 16 tot en met 24 maart 2013 in het teken van Gouden tijden, zwarte bladzijden. Een thema dat lezers meeneemt in een achtbaan van historische hoogte- en dieptepunten; het goud en het zwart uit de geschiedenis. Ook dit jaar opent CODA samen met Nawijn & Polak de Boekenweek met Boek & Bal. Hans Dorrestijn, Josha Zwaan en Rob Ruggenberg geven het thema op geheel eigen wijze invulling.

Boek & Bal 2013, de jaarlijkse literaire avond in CODA, heeft plaats op donderdag 14 maart. Bezoekers worden deze avond getrakteerd op de bijzondere verhalen van Hans Dorrestijn, Josha Zwaan en Rob Ruggenberg. Ivan Borghstijn van boekhandel Nawijn & Polak interviewt de schrijvers over het Boekenweekthema en hun meest recente uitgaven. Ton van der Gaag en Hugo de Jong van Duo Bagage zorgen voor de muzikale omlijsting. Zij brengen prachtige chansons en mooie Nederlandse luisterliedjes ten gehore. De deuren van CODA gaan om 19.00 uur open, de avond begint om 19.30 uur in CODA Auditorium. Kaarten zijn verkrijgbaar bij CODA Centrale Bibliotheek en Nawijn & Polak Boekverkopers en kosten op vertoon van uw CODA pas of bij aankoop van een boek bij Nawijn & Polak € 7,50. Niet-leden betalen € 10,-.

Drie topauteurs
Hans Dorrestijn (1940; Dudeljo!, Dorrestijns Vogelgids) is liedtekstschrijver, cabaretier en volgens velen een van de meest geestige en scherpzinnige Nederlandse auteurs. In zijn boek Dudeljo! brengt hij een eerbetoon aan Nederlands mooiste zangvogel, de Wielewaal. Josha Zwaan (1963; Zeevonk, Parnassia) vertelt in haar roman Zeevonk het intrigerende verhaal van een jonge vrouw die haar eerste levensjaren met haar moeder in een jappenkamp doorbrengt. Zij verweeft die verhaallijn met de geschiedenis van het cruiseschip Achille Lauro. Rob Ruggenberg (1946; IJsbarbaarSlavenhaler) is schrijver van historische avonturenromans voor de jeugd. IJsbarbaar gaat over Nunôk, een Groenlandse jongen die in 1624 door Nederlandse walvisvaarders ontvoerd wordt maar in Nederland weet te ontsnappen aan zijn ontvoerders. Hij riskeert alles om terug te keren naar Groenland, naar het meisje van wie hij houdt…

Deze prachtige boeken zijn uiteraard te leen in CODA Bibliotheek maar tijdens Boek & Bal 2013 zijn deze titels ook te koop bij de boekenstand van Nawijn & Polak.

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?