Boek & Film in Gigant – Alone in Berlin

15 november 2016, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, € 11,-

Door Agenda

bijlage-persbericht-alone-in-berlin

Aanvang: 19.30 uur in Gigant. Tijdens Boek & Film op dinsdag 15 november wordt de boekverfilming naar het gelijknamige boek van Hans Fallada Alone in Berlin in Gigant vertoont. De avond begint zoals altijd om 19.30 uur in Gigant met een inleiding door filmdocent Harry Peters; de boeken zijn uiteraard te leen in CODA Bibliotheek. Boek & Film is een samenwerking tussen CODA en Gigant en biedt liefhebbers van goede literatuur en de betere films de gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien.

Het verhaal
Otto Quangel en zijn vrouw Anna interesseren zich niet voor politiek – totdat ze in juni 1940 het bericht krijgen dat hun zoon tijdens Hitler’s veldtocht in Frankrijk is gesneuveld. Op dat moment voelen de Quangel’s, die niet als echte helden geboren zijn, dat ze iets moeten doen: dit is te erg! Uit protest schrijven ze postkaarten met anti-naziteksten die ze achterlaten in trappenhuizen en op vensterbanken van openbare gebouwen. Ze dromen ervan de mensen met hun actie wakker te schudden, maar de meeste kaarten worden onmiddellijk ingeleverd bij de Gestapo. Een ambitieuze rechercheur markeert op een plattegrond de vindplekken met rode vlaggetjes en een moordend kat-en-muisspel begint.

De avond
Filmdocent Harry Peters begint de avond om 19.30 uur met een korte inleiding; u krijgt hierbij een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur. Na deze introductie gaat u samen de film kijken.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling.

Meer Boek & Film?
De data in 2017 zijn 10 januari, 28 februari, 14 maart en 11 april. Dit jaar wordt op 27 december een extra avond ingelast, een kerstcadeautje voor passe-partouthouders die deze avond American Pastoral gratis kunnen zien. Heeft u geen passe-partout, dan kunt u natuurlijk een kaartje kopen voor deze extra filmavond! Meer over deze en de andere titels volgt te zijner tijd op www.coda-apeldoorn.nl/boekenfilm en op www.gigant.nl.

 

coda-apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?