Boek & Film: Loin des hommes

19 januari 2016, Gigant

Door Agenda

In de serie Boek & Film besteden CODA en Gigant aandacht aan prachtige boeken en de schitterende boekverfilmingen die daarvan gemaakt zijn. In 2016 staat de eerste filmavond gepland op dinsdag 19 januari met Loin des hommes, de indrukwekkende verfilming van het boek L’Hôte van schrijver-filosoof Albert Camus. Deze film won diverse prijzen, waaronder die van Beste Film op het Filmfestival in Venetië. De avond begint om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters. Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant of online te bestellen via www.gigant.nl.

Het verhaal

Kort voor het uitbreken van de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog wordt een leraar gedwongen een gevangene dwars door het Atlasgebergte naar een Frans-koloniale rechtbank te begeleiden. Tijdens de zware tocht, waarbij ze te maken krijgen met familieleden die zich willen wreken, het Franse leger en Algerijnse rebellen, groeit er langzaam een band tussen de twee mannen die moeten vechten voor hun vrijheid.

De avond

Filmdocent Harry Peters opent deze avond om 20.00 uur met een korte inleiding waarbij u eveneens een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur ontvangt. Aansluitend gaat u gezamenlijk de film kijken. Voor leden van een leesclub is het misschien een leuk idee om samen een voorstelling te bezoeken: zo maakt u een bijzondere avond van uw gezamenlijke passie! Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling.

Andere data dit seizoen zijn 23 februari (voorpremière Knielen op een bed violen, 29 maart en 26 april 2016. Aan de programmering van de laatste twee avonden wordt momenteel gewerkt; voor de meest actuele gegevens kunt u kijken op www.coda-apeldoorn.nl/boekenfilm.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?