Boek & Film: The Weekend

27 mei 2014 - 7 mei 2014, om 15:15, Gigant

Door Redactie

Gigant

De verfilming van het boek Het eerste weekend van schrijver Bernhard Schlink staat tijdens de laatste Boek & Film van dit seizoen op dinsdag 27 mei centraal. The Weekend gaat over het eerste weekend als vrij man van de voormalige RAF-terrorist Jens Kessler die 18 jaar gevangen heeft gezeten. Film- en literatuurliefhebbers krijgen voorafgaand aan de film die in Gigant vertoond wordt een inleiding door filmdocent Harry Peters; ’s middags verzorgt Peters ook een nabespreking.

Niemand had verwacht dat de voormalige RAF-terrorist Jens Kessler (Sebastian Koch; Das Leben Der Anderen) vervroegd zou worden vrijgelaten. In de 18 jaar dat hij vastzat waren zijn familie, vrienden en oud-medestrijders allemaal op hun eigen manier verder gegaan met hun leven. Maar nu is Jens terug – en hij is nog net zo trots en onverstoorbaar als altijd. Zijn eerste weekend als vrij man brengt hij samen met zijn grote liefde Inga, haar man, Jens’ zus en een vroegere RAF-kameraad door in een huis op het platteland. Voor Inga, die ook de moeder van Jens’ zoon is, komen heden en verleden keihard met elkaar in botsing. Zij worstelt met allerlei verwarrende gevoelens. Ook de anderen in het huis hebben het zwaar te verduren want Jens draait er niet omheen: hij moet en zal weten wie hem destijds aan de politie heeft verraden. De spanning is om te snijden. De situatie wordt nog explosiever als Jens’ zoon Gregor opeens voor de deur staat.

Voor geïnteresseerden die van filmdocent Harry Peters en de andere film- en literatuurliefhebbers meer willen weten over het boek en de verfilming, is er om 15.15 uur een voorstelling inclusief voor- en nabespreking. De filmvoorstelling van 19.30 uur wordt alleen voorafgegaan door een inleiding.

Kaarten voor de laatste editie van Boek & Film van dit seizoen zijn te verkrijgen bij de kassa van Gigant en kosten € 11,- voor niet-leden; leden van CODA of Gigant betalen € 9,-. Online bestellen is ook mogelijk (www.gigant.nl). Het nieuwe seizoen Boek & Film begint weer in september.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?