Boek & Film vertoont Fai bei sogni

11 april 2017, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Tijdens Boek & Film op dinsdag 11 april wordt Fai bei sogni vertoond, een bitterzoet drama dat gebaseerd is op de autobiografische bestseller van journalist Massimo Gramellini. De avond begint zoals altijd om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters; kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant en via www.gigant.nl. Boek & Film is een samenwerking tussen CODA en Gigant en biedt liefhebbers van goede literatuur en de betere films de gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien waarvan de boeken uiteraard te leen zijn in CODA Bibliotheek.

Het verhaal

Turijn 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. ‘Een plotse hartaanval’, zo vertelt zijn afstandelijke vader hem. Massimo gelooft het niet en weigert het verlies te aanvaarden. Hij vindt enkel troost in zijn pas ontdekte liefde voor voetbal. Jaren later, in de jaren negentig, treffen we Massimo aan als succesvolle journalist bij de Italiaanse krant La Stampa, maar de tijd heeft niet alle wonden geheeld. Als een zekere Giovanni Athos hem een breaking story aanbiedt, wordt hij van de sportredactie gepromoveerd om over de oorlog in Sarajevo te berichten, waar hij last krijgt van paniekaanvallen. Terug in Turijn ziet hij zich gedwongen om het appartement van zijn ouders te verkopen, wat pijnlijke herinneringen oproept. Enig lichtpuntje in de misère: zijn begripvolle en sympathieke dokter Elisa.

De avond

Filmdocent Harry Peters begint de avond om 19.30 uur met een korte inleiding; u krijgt hierbij een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur. Na deze introductie gaat u samen de film kijken.

Meer Boek & Film?

De laatste Boek & Film voor dit seizoen staat gepland op dinsdag 2 mei (The Circle, titel onder voorbehoud). Houd voor het laatste nieuws de website of facebook-pagina van CODA en Gigant in de gaten.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?