Boekpresentatie: Anne van As – Wilderniss

10 mei 2014, om 16:00, ACEC

Door Redactie

Erik Buijs

Boekpresentatie Wilderness op zaterdag 10 mei om 16:00 uur in ACEC.

Tijdens de opening op zaterdag 10 mei van de tentoonstelling Common Ground in het ACEC in Apeldoorn is de publicatie te zien en te koop. Naast deze gewone editie is er een tevens een gelimiteerde oplage verschenen.

De miniaturen van Anne van As tonen koele berglandschappen, wilde planten en prooidieren. In haar minuscule schilderijen komen het onmetelijke en ongrijpbare binnen handbereik. De wereld wordt klein en beheersbaar. Of is dat schijn? De beelden die ons gewoonlijk zo vertrouwd en onschuldig voorkomen, hebben iets onheilspellends. Ze wringen zich tussen wat we kennen en wat we vrezen.

In Wildernesswordt de thematiek van Anne van As gepresenteerd aan de hand van een selectie van circa vijftig kleine werken van berglandschappen, beesten en bloemen. Ze zijn stuk voor stuk op ware grootte afgedrukt en bieden een optimale kijk in de wereld van de kunstenaar en haar inspiratiebronnen: beelden uit reisgidsen, flora en fotoboeken van een halve eeuw geleden.

Wildernessis een voorbeeldig verzorgde uitgave over een zeer intrigerend  en coherent oeuvre met een on-Nederlandse thematiek. Met alle schilderijen op ware grootte: een unieke ervaring!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?