Boekverfilming Darkest Hour in Gigant

27 maart 2018, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

 

Boek & Film | naar het gelijknamige boek van Anthony McCarten | aanvang 19.30 uur in Gigant, Nieuwstraat 377 – Apeldoorn

 

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden Gigant en CODA gezamenlijk de serie Boek & Film aan, dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. Dinsdag 27 maart staat Darkest Hour geprogrammeerd naar het gelijknamige boek van Anthony McCarten. In dit boek beschrijft hij de fascinerende periode nadat Winston Churchill onverwacht premier is geworden en de beslissingen die hij direct al moet nemen. De avond in Gigant begint zoals altijd met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters waarna samen de film gekeken wordt. Wie dit of een ander boek van McCarten wil lezen, kan hiervoor terecht in CODA Bibliotheek; de Nederlandse titel is In duistere tijden.

Het verhaal
Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

Gary Oldman won overigens zondag 4 maart tijdens de Oscaruitreikingen de Oscar voor Beste Acteur.

Darkest Hour (2017) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anthony McCarten waarin hij een nieuwe, fascinerende blik op Churchill schetst. In dit grondig onderzochte en prachtig geschreven boek beschrijft McCarten de periode, nét nadat Churchill premier is geworden en Groot-Brittannië in oorlog is.

De avond
Filmdocent Harry Peters begint om 19.30 uur met een korte inleiding; u krijgt hierbij een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur waarna u samen de film gaat kijken.

Meer Boek & Film

Dit seizoen staat nog een Boek & Film-avond gepland op 24 april (Dorst) en 29 mei (titel volgt). Ongeveer drie weken voorafgaand aan iedere avond is op www.coda-apeldoorn.nl/literair en www.gigant.nl meer informatie over die boekverfilming te lezen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?