Boerenmarkt Hoenderloo

10 april 2016, van 11:00 tot 16:00, Broodhuis Lokalitet

Door Redactie

De tweede zondag van april wordt de tweede Boerenmarkt rondom Broodhuis Lokaliteit in Hoenderloo georganiseerd. Het succes van de eerste Boerenmarkt, dat vorig jaar in de herfst plaatsvond, was dusdanig groot dat een tweede editie niet kon uitblijven. Zondag 10 april start om 11.00 uur De Boerenmarkt met als thema ‘voorjaar’.

Zondag 18 oktober 2015 rond 16.00 uur stonden alle neuzen in Hoenderloo dezelfde kant op, dacht iedereen in Hoenderloo hetzelfde en stond het hart van de Veluwe even stil bij het ontstaan van een nieuwe prachtige traditie; de eerste Boerenmarkt was een groot succes en diende jaarlijks te keren.

De aandacht voor ambacht, kwaliteit boven kwantiteit, begrip voor schaarste door seizoensinvloeden en het betrekken van eerlijke en heerlijke producten van lokale leveranciers is op de Veluwe altijd vanzelfsprekend geweest. Het lijkt alsof de vele vakantiegangers en dagjesmensen als ware ambassadeurs het gedachtengoed naar alle windstreken hebben meegenomen.

Het gedachtengoed is uitgewaaid naar alle provincies en het goed is door de grote steden omarmd. Zelfs de Allerhande schrijft haar magazine vol over lokale kwaliteit. Iedereen probeert het zich eigen te maken, terwijl men in Hoenderloo, inmiddels alweer 177 jaar, nooit anders heeft gedaan.

Tijdens de tweede Boerenmarkt kunt u kennismaken met leveranciers uit Hoenderloo en omgeving, kunt u genieten van ambachtelijke en lokale producten en de authentieke en pure smaak proeven en ervaren van robuust boerenbrood, fluweelzachte zuivel en meer.

Rondom Broodhuis Lokaliteit valt van alles te beleven, te proeven en te ontdekken. Aanschouw een heuse smid die het ambacht smeden met overgave demonstreert, proef bij Broodhuis Lokaliteit de kwaliteit van ambachtelijk boerenbrood, geniet van het Hoenderloos Kaatje van De Eekhoeve, drink een ambachtelijk Veluws biertje van brouwerij Veluwe Schavuyt of een Bio vruchtensap van Schulp. Verder herbergt De Boerenmarkt planten van Het Hoge Land, houten lampen van De Houtvalk, brocante van Mooi Wonen, honing van BijDaan, landelijke lekkernijen van Zoet, Zuur & Hartig, boerenzuivel en fruit van Spar Hoenderloo, decoratieve cadeauartikelen van Ariska, kinderkleding en speelgoed van Emma & Sam en een Smoothiebar van Lokaliteit op Locatie. Op de achtergrond wordt het gehoor gestreeld door de troubadour en kunnen kinderen op een ezeltje van De Koperen Ezel een ritje door het dorp maken.

De Boerenmarkt vindt plaats op zaterdag 10 april van 11.00 uur tot 16.00 uur in en rondom Broodhuis Lokaliteit in Hoenderloo. De Boerenmarkt is met de auto bereikbaar en in Hoenderloo zijn volop parkeerplaatsen aanwezig. Mocht u in de buurt van Hoenderloo wonen dan adviseert de organisatie met de fiets naar De Boerenmarkt te komen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?