Bomencursus najaar 2018

12 september 2018, de Vrijeschool, Heuvellaan 1,Apeldoorn

Door Agenda

Op 12 september kan iedereen die meer over bomen te weten wil komen starten met de Bomencursus. Deze cursus, georganiseerd door IVN Apeldoorn, omvat drie woensdagavonden in het IVN lokaal in de Vrijeschool aan de Heuvellaan 1, 7314 BN Apeldoorn en twee excursies op de zaterdagochtend in Koningspark Kerschoten en Natuurpark Berg en Bos. Voor aanmelding en/of meer informatie zie www.ivn-apeldoorn.nl of telefoon 055-3559831. Opgeven kan door te e-mailen naar bomencursus@ivn-apeldoorn.nl

Het cursusteam besteedt aandacht aan hoe bomen groeien en kunnen overleven op de Veluwse bodem. Er kan kennis worden gemaakt met de meest voorkomende soorten in onze omgeving, door de seizoenen heen. In de excursies staan wetenswaardigheden over bomen in stadsparken en bomen in bosverband centraal, maar het gaat evenzeer om het genieten van bomen.

Zowel in de stad als in het landelijk gebied zijn bomen beeldbepalend. Bomen verfraaien niet alleen onze omgeving, maar zijn ook van wezenlijk belang voor onze gezondheid, klimaatbeheersing en voor onze leefomgeving en voor die van grote aantallen dieren en planten om ons heen.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?