Boeksignering Boris van der Ham (D66)

2 juli 2012, van 20:00 tot 21:30, Nawijn & Polak

Door Randy Gasper

Nawijn & Polak
Onlangs schreef Boris van der Ham het boek “De vrije moraal”. Nederland staat bekend als vrijplaats voor ‘sex, drugs and rock-‘n-roll’. Hoe kregen we dat wilde imago? En is dat imago terecht?

In De vrije moraal duikt politicus Boris van der Ham in de onthullende, schokkende en geestige geschiedenis van seks, drank en drugs. De afgelopen 150 jaar werd in de media en in de Tweede Kamer uitgebreid gesproken over alcoholmisbruik, ‘prikkellectuur’, de pil, en grote dancefeesten. Dit boek toont de felle botsingen tussen de christelijke moraal en de vrije moraal. Hoe veranderde ons land van conservatief naar vooruitstrevend?

Van der Ham: ‘Veel van onze vrijheden hebben we te lang voor lief genomen. Ze liggen nu onder vuur. Om ze goed te kunnen verdedigen, moeten we beter weten hoe en waarom ze zijn ontstaan.’ Van der Ham laat ook zien voor welke dilemma’s onze vrije samenleving vandaag de dag staat, en waarom Nederland hierin wereldwijd weer voorop moet lopen. Boris van der Ham (Amsterdam, 1973) is sinds 2002 lid van de Tweede Kamer voor D66. In de Kamer strijdt hij voor het verbeteren van het onderwijs en is hij vrijzinnig aanjager van onder meer de vrijheid van meningsuiting. Op www.vrijzinnig.com schrijft hij een wekelijkse column over vrijheid.

Van der Ham zal bij Nawijn en Polak met Ivan Borghstijn in gesprek gaan over zijn nieuwe boek.  Na afloop kunnen de toehoorders vragen stellen en boeken laten signeren. Deze avond bij wonen? Dat kan. Entree is gratis, maar wel graag even reserveren: 055 5212709.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

D66

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?