Borrelen in de kerk

16 november 2018, van 17:00 tot 00:00, Grote Kerk, €5,00

Door Redactie

Borrelnood

De Borrelnood heeft nu wel een heel speciale locatie gevonden. Op 16 november in de Grote Kerk, ,,Als het even kan organiseren we de Borrelnood op een exclusieve locatie”, zegt ‘mister Borrelnood’ Frank van der Meulen. ,,De Grote Kerk is dat zeker.”

Frank dacht al heel lang: ,,Hoe tof zou dat zijn, de Borrelnood in de Grote Kerk”. Maar hij dacht er ook meteen bij dat hij dat nooit voor elkaar zou krijgen. ,,Tot ik op een dag via een telefoontje met de koster contact kreeg met Arjen Sietsma, voorzitter van Stichting Exploitatie Grote Kerk. Ik had een stugge man verwacht. Wil niet, kan niet, gaat niet. Maar zo voelde het helemaal niet in het eerste gesprek. En ook niet daarna.”

Het bestuur was blij met de vraag van Frank

,,We zoeken al een tijdje naar mogelijkheden voor meer activiteiten in het kerkgebouw”, zegt Emma-Geertje Wijbenga, die de PR en marketing doet voor de stichting. ,,Zo krijgen we meer inkomsten, waarmee we het gebouw kunnen behouden als vierplek voor de kerkgemeente én als monumentaal beeldbepalend gebouw in Apeldoorn. De kerk heeft voor veel mensen een belegen, grijs, stoffig imago.

“Het mooie van de Borrelnood is dat iedereen welkom is. Dat geeft elke editie een super leuke mix van mensen (Frank van der Meulen, oprichter Borrelnood)”
We willen laten zien dat de kerk ook kan bruisen. Door een mooie combinatie van zakelijk, cultuur en geloof. Trijntje Oosterhuis heeft hier opgetreden, en Herman van Veen en popgroep Venice. Activiteiten die passen bij een kerk en een kerkgebouw. Dat geldt ook voor de Borrelnood.”

De kerk is een plek waar mensen samenkomen

De stichting wil daar bredere mogelijkheden voor bieden. De deuren gaan open, de drempel omlaag. ,,Zo willen we ook mensen die het gebouw niet kennen naar binnen halen. We willen ook mooie events organiseren waar veel mensen op af komen die allemaal zo hun netwerk hebben. We hopen dat ze het hier zo mooi vinden dat ze ook een activiteit willen organiseren. Een zakelijke bijeenkomst, of een seminar, een charity diner, muziek. De Borrelnood vervult ook een rol in het samenkomen van mensen. Daarom zien we de komst naar onze kerk als een mooie kans.”

En hoe gaat die Borrelnood in de Grote Kerk er dan uitzien?

Frank: ,,Het wordt een avond vol verrassingen, er gaan veel gave dingen gebeuren. Wat dacht je van een koor op het balkon, of een dj op de preekstoel? Er is muziek met – op een luchtige manier – een link met de kerk en het geloof. Bijvoorbeeld orgelmuziek of iets als Enigma of accordeonmuziek zoals bij het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima.

“Gezellige borrel, leuke mensen, verrassende locaties. Aanrader. (Guus Klomps de Design Kantine)”
En dan lekker dansen in de kerk.” De kerk verzorgt de bar waar je bier, wijn, fris kunt krijgen. Emma-Geertje: ,,Natuurlijk kan niet alles in een kerk, maar eigenlijk is er best veel vrijheid in wat er allemaal tijdens de Borrelnood kan gebeuren. Als het maar past bij de sfeer van het gebouw en de gevoelens in de wijk. We ontvangen de Borrelnood graag op 16 november.”

Wil je helpen tijdens deze bijzondere avond, bespeel je een instrument of kun je waanzinnig goed dansen. Laat het weten en misschien sta jij binnenkort te schitteren in de Grote Kerk. Mail dan snel naar Frank van der Meulen (frank@xcj.nl)

Een ticket voor de Borrelnood kost € 5. Er zijn verschillende verkooppunten. Kijk even op de Facebookpagina https://www.facebook.com/Borrelnood-234927787237114/ Doe het wel snel, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?