Raft Pull Race in Boschbad

12 mei 2012 - 20 oktober 2021, van 12:00 tot 15:00, Boschbad

Door Redactie

Accres

Op zaterdag 12 mei 2012 vanaf 12.00 uur vindt de Raft Pull Race plaats in het wedstrijdbad van het Boschbad (voorheen Kristalbad). Bij dit evenement worden twee raftboten te water gelaten in het wedstrijdbad, waarna bedrijven, verenigingen, buren en families het tegen elkaar kunnen opnemen.

Hoe werkt de Raft Pull Race?
De Raft Pull Race is te vergelijken met het BungeeRoei Event van voorgaande jaren, waarbij verschillende teams in een roeisloep streden om de winst. Bij de Raft Pull Race is het de bedoeling zo hard mogelijk te (sprint)roeien tegen de tegenstander. Beide raftboten zijn met een touw via twee katrollen aan elkaar verbonden en starten vanaf de 0-lijn. Net als bij touwtrekken heeft het team dat als eerste over de finish komt of in verhouding het meeste touw in bezit heeft, gewonnen. De totale tijd voor 1 heat is 1 minuut. Als na 1 minuut er nog geen winnaar is wordt er gekeken wie er voorop ligt. Een team bestaat uit maximaal 8 personen. Per heat kunnen maximaal 6 roeiers een team vertegenwoordigen.

Deelnemen met een team?
De Raft Pull Race is een leuke en ludieke activiteit, ervaringen uit de rest van Nederland bevestigen dit. Door het element waarbij de twee teams het tegen elkaar opnemen ontstaat er een strijd der titanen. Wint de tacticus of de krachtpatser? Teams kunnen zich tot 10 mei 2012, de donderdag voorafgaand aan het evenement, aanmelden door het inschrijfformulier downloaden op www.boschbad.nl en deze te e-mailen naar: boschbad@accres.nl. Deelname kost €2,50 per persoon.

Teams moeten zich op 12 mei 2012 uiterlijk tussen 12.00 en 12:30 uur melden bij de organisatie/wedstrijdleiding. Hier worden de teams ontvangen met een drankje en een kleine versnapering. De uitleg start om 12:30 uur en de 1e heat gaat om 13.00 uur van start.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?