Brickyard

9 november 2019, om 22:00, Bluescafe Apeldoorn, Nieuwstraat 74a

Door Agenda

Brickyard is een rockband die in 2005 is ontstaan. Omdat de band in een oude steenfabriek repeteerde was de naam Brickyard snel gevonden. Vanaf de oprichting werd de band meteen al veel gevraagd voor optredens door heel Nederland.
De huidige bezetting van de band bestaat uit:
Chantal Bello -zang
Ruud Maalderink-sologitaar/backing vocals
Rinus de Lang-bas/backing vocals
Kfir Quist-drums/backing vocals
Het repertoire bestaat tegenwoordig voor een groot deel uit (classic) rocknummers. Vanaf de jaren 70 tot en met eind 90, het komt allemaal voorbij en wordt met de stevige sound die Brickyard eigen is neergezet! Zangeres Chantal is een ware performer die de songs met heel veel power uitdraagt. Samen met de mannen klinkt rock zoals rock hoort te klinken en mogen wij spreken van een uitstekende match! En zo wordt elk optreden opnieuw een feest, een happening! Naast het repertoire van stevige rockcovers heeft Brickyard ook zelf de nodige cd’s gemaakt met eigen rock en bluesrock songs.

“First Bricks”

Vrijwel meteen na het ontstaan van de band wordt het eerste album “First Bricks” in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. Dit debuutalbum werd verrassend positief ontvangen door diverse regionale en lokale radioprogramma’s en is vervolgens door verschillende radiostations in Nederland, België, Duitsland, Engeland en de VS gedraaid.
In 2008 krijgt Brickyard een platencontract aangeboden en brengt de platenmaatschappij Marista Records in de jaren daarna 4 cd’s van de band in de Benelux uit. Het Brickyard album “Hey YOU” is intussen opgenomen op de lijst van “Classic Jewels” en nog steeds verkrijgbaar via o.a. de reguliere platenzaak en BOL.COM.
Aanvang 22.00 uur, toegang gratis.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?