Brooklyn de laatste boekverfilming van dit seizoen Boek & Film

19 april 2016, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn

Door Agenda

CODA en Gigant ronden dit seizoen Boek & Film op dinsdag 19 april af met Brooklyn, de boekverfilming die gekozen is tot Beste Britse Film en maar liefst drie Oscar nominaties in de wacht heeft gesleept. De avond begint zoals altijd om 19.30 uur in Gigant. Wil je zeker zijn van een kaartje, koop deze dan nu al online via gigant.nl of bij de kassa van Gigant. Ook volgend seizoen komen CODA en Gigant weer met een prachtige serie Boek & Film met tal van actuele boekverfilmingen. Meer informatie over de data en filmtitels is vanaf september te vinden op de www.coda-apeldoorn.nl/boekenfilm.

Het verhaal
Ellis, een jonge Ierse vrouw, verhuist naar Brooklyn om haar kans op een carrière en een goed leven te verbeteren. Aangetrokken door het veelbelovende Amerika verruilt ze het comfort van het huis van haar moeder in Ierland voor de oever van New York. Ze vindt liefde en haar heimwee verdwijnt geleidelijk. Haar nieuwe geluk wordt echter verstoord door haar verleden en ze zal een keus moeten maken tussen twee landen en twee verschillende levens.

Brooklyn is gekozen tot Beste Britse Film en sleepte daarnaast drie Oscar nominaties in de wacht in de categorieën Beste film, Beste actrice (Saoirse Ronan) en Beste aangepaste scenario (Nick Hornby).

Een avondje uit
Na een korte inleiding door filmdocent Harry Peters gaat u gezamenlijk de film kijken. Bent u lid van een leesclub, dan is het ook leuk om samen een voorstelling te bezoeken: zo maakt u een bijzondere avond van uw gezamenlijke passie. Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Museum Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?