‘Brother’ Marcel Festival in Artcafé SamSam

12 juni 2016, van 16:00 tot 18:00

Door Redactie

Sonja Bruil

Op zondag 12 juni is het 1ste Brother Marcel Festival een feit! Vanaf 16.00 uur speelt Brother Marcel net zo lang tot als er gasten zijn. Het is een rauw festival dat zo van de straat komt: er wordt een gitaar gepakt en er wordt gezongen. De diepe, doorleefde stem van de ruim 60-jarige Marcel geeft plezier en troost.

Brother Marcel zingt gepassioneerd oude klassiekers, en legt daar al zijn gemeende gevoel in. Het is alsof je de nummers voor het eerst hoort, zoveel legt hij er van zichzelf in . Hij geniet duidelijk van het enthousiasme van zijn publiek dat klapt, meezingt, en zelfs meeschreeuwt. Op de een of andere manier schept het een band, een band tussen Marcel en zijn publiek, en tussen het publiek onderling.

Brother Marcel wordt ondersteund door Cos Nahuway, een door het leven getekende muzikant; hevig verlangend om te mogen spelen. Zijn gitaar is de stem van zijn ziel; de vertolker van zijn gedachten; niet praten, maar spelen. Cos is beslist een multi getalenteerde super muzikant, ook hij zingt (kent vele teksten) bespeelt toetsen, drums, leadgitaar, basgitaar.

Gracia Sullivan en Pedro Waldenaar

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?