Bullfrog Taste Express band

5 mei 2012, van 22:00 tot 23:59, Bluescafé

Door Nataliefde

Bullfrog Taste Express brengt een muzikaal eerbetoon aan een van de meest invloedrijke gitaristen uit de historie van de rock. Centraal staat hier natuurlijk Rory Gallagher, de helaas veel te vroeg overleden Ier die met zijn afgeragde Strat is verworden tot een regelrecht icoon in de bluesrock. BTE bestaat uit:

Wilko van Beek maakte deel uit van onder meer I’ve got the bullets (de band waarmee Frederique Spigt doorbrak), terwijl hij met de hardrockformaties Hammerhead en Perfect Strangers in de jaren tachtig en negentig de hele wereld rondreisde.

Bassist Eric de Boer staat intussen al een slordige twee decennia op de Nederlandse podia. Zo speelde hij jarenlang in het trio rond Anand Mahangoe, die eind jaren negentig werd uitgeroepen tot beste gitarist van ons land.

Nico Groen was jarenlang de vaste slagwerker van de legendarische Nederlandse bluesformatie Flavium en speelde zelfs enige keren in het voorprogramma van Rory Gallagher. Vandaag de dag is Nico een veelgevraagd sessiemuzikant voor een groot aantal bands.

“I am a fan of the guitar, and of music. It is nice to be able to fall back on a jazz chord if you need it, or a country lick, or a classical run. That is my idea of what modern guitar should be.” Rory Gallagher.

Vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?