Campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ in Apeldoorn

23 maart 2017, van 8:30 tot 16:30, Gymnasium, Kastanjelaan 10, Apeldoorn

Door Agenda

Al weet iedereen dat rijden onder invloed gevaarlijk is, nog steeds stappen er mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om het rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen -en de gevolgen daarvan- sterk te verminderen. Op 23 maart is het campagneteam in Apeldoorn aanwezig om leerlingen in de bovenbouw van het Gymnasium bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Het campagneteam is tussen 8:30 en 16:30 uur aanwezig met een stand bij het Gymnasium in Apeldoorn. Daar kun je plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator. Zo krijg je in een Virtual Reality- wereld met een Oculus Rift bril de kans om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur.

Het team gaat de komende jaren op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

ROV Oost –Nederland
De campagne is een initiatief van het ROV Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met onze kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen we de juiste partners bij elkaar en initiëren we projecten. We richten ons daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. Onze ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?