Canada 120 Fietstocht

17 april 2017, om 11:00, Burlington Park, Groene Voorwaarts, Apeldoorn

Door Agenda

17 April 2017 is het 72 jaar geleden dat Apeldoorn en omgeving werd bevrijd door Canadese militairen. Vanwege dit feit heeft Apeldoorn en haar bewoners altijd een warme band onderhouden met Canada. Niet voor niks heeft Apeldoorn dan ook een partnerstad in Canada, te weten Burlington.

Op 1 juli dit jaar bestaat Canada 150 jaar. Dat wordt natuurlijk groots gevierd in Canada zelf. Zo zijn b.v. alle nationale parken in het land dit jaar gratis toegankelijk. Ook in Apeldoorn willen we uiting geven aan dit heugelijke feit. De Stichting Apeldoorn-Burlington Comite organiseert van 7 tot 21 mei diverse activiteiten. Een compleet programma van al die activiteiten kunt u lezen op onze website en Facebook.

Zo wordt er op zondag 21 mei a.s. onder leiding van het Fietsgilde Apeldoorn een
“Canada 150” Fietstocht georganiseerd. Zij hebben een mooie route uitgezet door en/of langs 6 dorpen rondom Apeldoorn, te weten: Klarenbeek, Loenen, Oosterhuizen, Lieren, Beekbergen en Ugchelen. Tijdens de tocht wordt er ook aandacht besteed aan de diverse oorlogsmonumenten op de route.
Wat is belangrijk om te weten:

  • De tocht bestrijkt 40 kilometer, duur ongeveer 4 uur fietsen met een gemiddelde snelheid van 15 km. per uur en diverse stops
  • Startpunt is het Burlington Park aan de Groene Voorwaarts te Apeldoorn
  • Aanvang 11.00 uur, graag om 10.30 uur aanwezig zijn
  • Er wordt gestart in groepjes van 20 deelnemers, elke groep onder begeleiding van 2 gidsen van het Fietsgilde
  • Er is een langere pauze bij zorgboerderij De Groote Modderkolk te Loenen voor drinken en wat lekkers
  • Onderweg krijgt u een aantal vragen te beantwoorden die de kans geven op een prachtige prijs
  • Eindpunt rond 15.00 uur in het Oranje Park, waar livemuziek zal spelen in de Muziektent en catering aanwezig is
  • Kosten voor deelname zijn 7,50 voor volwassenen en 3,50 voor kinderen t/m 11 jaar. Contant te betalen bij het startpunt
    U kunt zich via de mail aanmelden bij: henkjeths@nextsteps-apeldoorn.nl (Inschrijving sluit 7 mei)We zien uw deelname aan de “Canada 150” Fietstocht graag tegemoet en uw u bent natuurlijk ook van harte welkom op de andere activiteiten die er zijn rondom de viering van Canada 150.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?