Frank Totino, professor in improvisatietheater, te gast in Apeldoorn

13 oktober 2013, van 20:00 tot 22:30, artcafé SamSam

Door Redactie

Frank Totino

Tijdens een kort verblijf in Nederland is Frank Totino, docerend aan de Universiteit van Galgary, eenmalig op 13 oktober te gast in Apeldoorn. De Canadees wordt in theaterkringen gezien als de opvolger van de grondlegger van improvisatietheater Keith Johnstone. Hij maakte over en met Keith Johnstone de film IMPRO: TRANSFORMATIONS en toont deze aan het Nederlands publiek op zondagavond 13 oktober om 20.00 uur.

Na het bekijken van de film zal hij worden geïnterviewd door Jurriaan Kamp MA over de methodes van Keith Johnstone. Kamp is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met een scriptie over de meerwaarde van improviseren in theater.

De avond begint om 20.00 uur met het bekijken van de film, gevolgd door het interview door Kamp en aansluitend is er de gelegenheid om vragen te stellen aan Frank Totino. De toegang is gratis en de film is daarna met een aantrekkelijke korting op DVD (NL ondertiteld) te koop.

Het belooft een unieke en interessante avond te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in het toepassen van improvisatie. In het theater, op de werkvloer en het dagelijks leven.

Locatie: Artcafé SamSam
Duur: van 20.00 – 22.30 uur
Entree: gratis
Meer informatie of reserveren: improapeldoorn@gmail.com of via Facebook https://www.facebook.com/events/158153837717641/?notif_t=plan_edited

ACHTERGROND INFORMATIE

IMPROVISATIETHEATER
Improvisatietheater (vaak afgekort tot improv of impro) is elke vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plaatse verzinnen. Ze stappen dus de scène op met een beperkt aantal elementen (vaak suggesties uit het publiek) zoals de locatie waar de scène zich afspeelt, of het soort personage dat ze spelen, en improviseren de rest op het moment zelf. Improvisatievoorstellingen zijn vaak komisch, maar er zijn ook improvisatievormen die niet noodzakelijkerwijs humoristisch van opzet zijn. http://nl.wikipedia.org/wiki/Improvisatietheater

FRANK TOTINO
Frank Totino is een van de meest toonaangevende namen in de internationale improvisatie scene. Hij is Master of the fine arts (kleinkunst) op de universiteit  in Calgary Canada. Hier werkt hij sinds 1976 samen met Keith Johnstone, de grondlegger van de meest toonaangevende improvisatietheater methode in de wereld en bedenker van theatersport. Naast zijn theater werk gebruikt hij deze methoden ook als Presentatie Consultant voor bedrijven en educatieve instellingen overal in de wereld.

Frank is producent, acteur, regisseur, muzikant en manager of the board van Keith Johnstone workshops Inc. Frank heeft recent een film geproduceerd over de improvisatiemethodes van Keith Johnstone en reist nu de wereld rond om deze te promoten. Als rechterhand van Keith Johnstone draagt hij de methodes tijdens trips over de hele wereld uit, ook omdat Keith vanwege zijn hoge leeftijd deze trips niet meer onderneemt. www.franktotino.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?