Caravan muzikale familievoorstelling

31 maart 2019, om 15:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Caravan muzikale familievoorstelling (5+) met Julian Schneemann & Drie Vrienden

De muzikale voorstelling Caravan staat op zondagmiddag 31 maart 2019 bij GIGANT in de theaterzaal. Deze voorstelling voor de hele familie (5+) is een muzikaal reisavontuur met Arabische, Ierse en Turkse klanken gemengd met klassieke muziek en jazz. Pianist en componist Julian Schneemann speelt deze voorstelling samen met drie vrienden: Turkse fluitspeler Sinan Arat, altvioliste Yanna Pelser en percussionist Jeroen Batterink. Tickets zijn te koop via www.gigant.nl en aan de balie.

Hoe klinkt de wereld?
Op een vroege zondagochtend sluipen vier muzikale vrienden een bontgekleurde caravan in. Pianoman Julian, Turkse fluitspeler Sinan, funky altvioliste Yanna en percussietovenaar Jeroen gaan op reis en nemen mee: een piano, een tas vol Turkse fluiten, een altviool en een stapel trommels. Ze rijden door een steegje in een regenachtige stad, rollen door een woeste woestijn, en doorkruizen verschillende landen. Onderweg maken ze van alles mee. Door hun wereldse avonturen ontdekken ze dat muziek geen grenzen kent.

Julian Schneemann
Pianist en componist Julian Schneemann was als zoon van hoboïst Bart Schneemann tijdens zijn jeugd omringd door muziek. Hij studeerde jazzpiano aan het Conservatorium van Amsterdam, en behaalde in 2015 summa cum laude zijn diploma. In hetzelfde jaar verscheen zijn debuutalbum Roundabout, waarop hij de werelden van klassiek, jazz en pop verenigt. Julian is ook regelmatig te horen in andere samenstellingen. Hij werkte onder meer met het ensemble WASSINC, met het Nederlands Blazers Ensemble en met Amsterdam Sinfonietta.

OORKAAN
Caravan is een voorstelling van Oorkaan. Oorkaan maakt met topmusici concerten voor kinderen. Oorkaan wil zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doet Oorkaan in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op klassieke muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu.

Praktische informatie
Datum: zo 31 maart 2019
Tijd: deur open: 15:30 | aanvang: 16:00
Locatie: Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn
Toegang: normaal: €10,00, vrienden: €8,00, kinderen: €5,00

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?