Charles Adrian Band

9 december 2017, om 22:00, Bluescafé, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn, €5,00

Door Agenda

Na het uitééngaan van de Millstreet Bluesband was het voor gitarist Klaas van Kuilenburg een uitgemaakte zaak om nu zelf een band te beginnen; The Charles Adrian band was het resultaat.

Klaas zou ook plaatsnemen achter de leadzangmicrofoon, iets dat hem goed afgaat. Per slot van rekening waren het eerst alleen de koortjes waar hij in meezong, de kar trekken kon hij ook wel, zo blijkt.

Als drummer kwam Willy van Maurik mee, die de backingvocals voor zijn rekening neemt. In eerste instantie was ook MBB-bassist Dick Wagensveld ingelijfd maar na diens overlijden is zijn plaats op niet onverdienstelijke wijze ingenomen door zijn zoon Dirk, ook bekend van de Thomas Toussaint band.

Met regelmaat speelt Millstreet-buddy Tom Moerenhout mee op de tenorsaxofoon zo ook bij deze gelegenheid. Hij is inmiddels door de jaren heen een bekend sessie-saxofonist geworden, bekend van o.a. The InCrowd, La Blusa en vele andere bands.

Het repertoire van de band bestaat uit bekende en onbekende songs uit de wereld van de Rhythm & Blues, Soul en Rock’n Blues. De band is sterk beïnvloed door klassieke Blues-legendes, om als voorbeeld te noemen: Muddy Waters, Freddy King, Duke Robillard en Jimmy Vaughan maar heeft wel een eigen sound en een originele benadering in de uitvoering. Ook staat eigen repertoire staat het menu.

Aanvang 22.00 uur entree 5,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?