Charlie & The Bluescats (Portugal)

18 november 2016, om 22:00, Bluescafe, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn, € 8

Door Agenda

http://charliebluescats.com/ Met deze band haalt Het Bluescafe Apeldoorn *wederom de meest vooraanstaande, ervaren en internationale bluesband uit Portugal in huis. (*Tien jaar geleden in september 2006 stond deze Portugese Bluesband al op het podium van Het Bluescafe. Wie denkt dat blues in Portugal alleen aanwezig is als gevoel in de fadomuziek, zal zijn ongelijk moeten toegeven.

Carlos Pereira en zijn band Charlie & the Bluescats zijn al decennialang een vaste waarde op bluespodia in vele landen. Op zijn pad kwam de band helden tegen als BB King (voorprogramma Lissabon en Porto ) en Carey Bell, de harmonicaspeler uit de band van Muddy Waters (voorprogramma) en Eddie Clearwater.
Tijdens de Wereldtentoonstelling EXPO ’98 deden ze twintig shows in het USA-paviljoen, een jaar later staan ze op het Festa do Avante, de voornaamste kunstmanifestatie in Portugal.

In 2000 waren Charlie & The Bluescats de eerste en enige Portugese bluesband op het First International Blues Festival Gaia Blues in Portugal.
Gitarist en zanger Carlos Pereira wordt begeleid door João Coelho op drums, Miguel Costa op bas en João Oliveira op gitaar en zang. Met kwaliteitsvolle muziek als die van Charlie & the Bluescats blijkt eens te meer hoe universeel blues is. . Tijdens hun tour presenteren zij hun nieuwe CD “Without You”
Aanvang 22.00 toegang € 8

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?